Magazin
ICE WONDERLAND

Zima dolazi: Na ledu je uvijek vruće
Objavljeno 9. studenog, 2019.

Od mnoštva priča, projekata i programa vezanih uz nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, jedan primjer doima se posebno zanimljivim. Radi se o uspješnom poduzetniku Natku Bošnjaku, čija tvrtka Ice Wonderland radi u više od 15 gradova klizališta - od Slavonije do Dubrovnika, pa tako i ono Ledeni orion u Vinkovcima, kao najduže klizalište u Hrvatskoj, sad za advent.

S obzirom na ugled koji Ice Wonderland uživa u Hrvatskoj i šire, u regiji, te vodeći računa o zimskim radostima koje nas čekaju u iduća dva mjeseca, izbor da u ovom broju Magazina predstavimo Ice Wonderland nametnuo se posve opravdanim. Jer nije mala stvar u ova surova i siva vremena stvarati ledenu čaroliju kroz klizališta i ledene parkove koji su za djecu i odrasle ugodno mjesto za zabavu, sport, rekreaciju, ili blagdanske trenutke.

ZEMLJA ČUDESA
Lampice, ukrasi, božićna drvca, kuhana vina, fritule, neizostavna klizališta i ledeni parkovi, samo su neke od asocijacija na vrijeme koje se približava. I ove godine brojni trgovi i parkovi gradova i općina u Hrvatskoj svoja događanja obogatit će upravo klizalištima koja su posjetiteljima svih generacija omiljena mjesta zimskog druženja, rekreacije i zabave. Brojna atraktivna klizališta diljem Hrvatske, ponovimo još jednom, djelo su tvrtke Ice Wonderland, jedne od vodećih tvrtki u Hrvatskoj koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom i montažom klizališta i ledenih parkova. Osim logističkih i tehničkih usluga ova tvrtka u svojoj ponudi ima i vođenje klizališta, predlaganje marketing strategije za oglašavanje i brendiranje, organiziranje evenata, sportskih događanja te škole klizanja i/ili hokeja, koje provjereno obogaćuju turističku ponudu gradova, atraktivnost događanja i mjesta organizacije, što sve nedvojbeno utječe na zadovoljstvo posjetitelja i u konačnici na profit i financijsku isplativost investicije.

- Pripreme za novu sezonu, koje su sad u samoj završnici, traju cijelu godinu kako bi se u više od 15 gradova gotovo na isti datum sagradila klizališta ili ledeni parkovi čije otvorenje posjetitelji s nestrpljenjem čekaju na prvi vikend adventa - kaže vlasnik tvrtke Ice Wonderland Natko Bošnjak te dodaje da iako su klizališta otvorena u prosjeku 30-40 dana tijekom godine, tijekom cijele godine proizvodi se, održava i priprema cjelokupna oprema, projektiraju projekti klizališta i ledenih parkova kako bi uskoro sve bilo spremno za montiranje i gradnju.

MODERNA VREMENA
Visoka kvaliteta, suvremena oprema, plansko projektiranje, pouzdana podrška i vođenje kao i iskusni tim, ono su što garantira uspjeh ovakve jedinstvene "ledene čarolije". Ove karakteristike prepoznalo je i ove godine mnogo gradova diljem Hrvatske koji će svoj advent obogatiti upravo Ice Wonderland klizalištima, a oni koji su čekali do zadnjeg trena mogu se priključiti još nekoliko dana prije zaključivanja lokacija za ovu sezonu. Svake godine, ističe Natko Bošnjak, Ice Wonderland svoju ponudu obogaćuje novim uslugama i proizvodima, pri tome vodeći posebno računa o cjelokupnom doživljaju posjetitelja, želeći klijentu ponuditi potpunu uslugu.

- Svojim klijentima predlažemo i opciju vođenja cijelog projekta, organiziranja i provedbe događanja na ledu, predstava, sportskih utakmica, osnovne i napredne škole klizanja, zabavnog programa kao nove hit-proizvode za animaciju, poput ledenih tobogana i staza, sanjkališta, grudališta, kao i guralica u obliku pingvina koje su postale prepoznatljivi znak Ice Wonderlanda - pojašnjava Bošnjak te na kraju, kao zaključak, napominje: "Iako cijelu godinu radimo kako bismo na dan početka adventa isporučili klizališta na području cijele Hrvatske, od Vinkovaca do Dubrovnika, otoka, Kvarnera, Dalmacije, središnje Hrvatske, Slavonije - naš pravi posao tek kreće, jer nas ove godine čeka izrada i održavanje oko 500 tona leda i 5000 kvadratnih metara ledene površine".

Sve u svemu, stara izreka kaže da "nema zime dok ne padne inje", a mi dodajemo da nema zime bez klizanja, i naravno skijanja. No dok za skijanje uglavnom morate na planine, na Sljeme, na Papuk, na terene u inozemstvo, klizati možete i u svome gradu. Ako ste pritom još u Ice Wonderlandu, tim bolje, čarolija je potpunija.

Što se, pak, Osijeka tiče, klizati možete i na Sokol centru, u Parku kralja Zvonimira 5. Najmodernije je to klizalište u ovom dijelu Hrvatske dimenzija 60 x 25 metara, koje u jednoj smjeni može primiti do 400 klizača.

Priredio: Darko JERKOVIĆ
Klizališta su postala nezaobilazno mjesto susreta, zabave i sporta za djecu i odrasle. Klizališta koja klijenti odlučuju koristiti komercijalno vraćaju uložena sredstva i ostvaruju zaradu. Stoga se gradovi i tvrtke, a da bi poboljšali svoju turističku ponudu ili nagradili svoje građane i klijente, sve češće odlučuju za najam klizališta te organizaciju raznih događanja na njima.



MOBILNA I FIKSNA KLIZALIŠTA:

Mobilna i fiksna klizališta karakteristična su po svojim izvedbama u različitim oblicima te se mogu postavljati na otvorenom, zatvorenom, ili natkrivenom prostoru na traženo vrijeme kao montažno klizalište, ili trajno kao fiksno klizalište.



KLIZALIŠTA S LEDENIM STAZAMA I LEDENIM TOBOGANIMA: Ice Wonderland mobilna i fiksna klizališta obogaćujemo ledenim stazama i ledenim toboganima te ih povezujemo u jednu cjelinu kako bismo korisnicima pružili još zanimljivije iskustvo i doživljaj na ledu.



LEDENI PARKOVI: Ledeni parkovi složen su oblik klizališta gdje se nekoliko klizališta povezuje stazama i ledenim toboganima. Dodatno, ledeni park može se obogatiti bob stazama, prostorima dječjeg ledenog snježnog parka za sanjkanje, grudanje, igru na snijegu te dodatnim sadržajima poput autića i bicikala za led te tuba na ledu.
Najčitanije iz rubrike