Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA ČEKA SLAVONSKI DERBI

Prva pobjeda kod kuće donijela bi i primat u Slavoniji
Objavljeno 8. studenog, 2019.

Nakon četiri odigrana superligaška kola, odbojkašice Osijeka mogu biti zadovoljne dosadašnjim učinkom. S obzirom na neugodan raspored, sastav Miroslava Đekića odradio je dobar posao. Mogao je i bolji, ali dvije pobjede i pet bodova na kontu učinak su koji zadovoljava trenera odbojkašica s Drave.

- Imali smo u četiri utakmice čak tri gostovanja, a i domaću premijeru protiv ekipe, koja je ovoga trenutka ipak iskusnija od nas. Isitna, možda se uz malo sreće i koncentracije moglo bar do ponekog boda protiv Rijeke u Gradskom vrtu, ali taj poraz u četiri seta ipak ne smatram kiksom - kaže Đekić.

Osječanke su sa dva od tri gostovanja kući otišle pjevajući. Poraz od Marina Kaštela nije im teško pao na otvaranju sezone jer su nakon toga padali Olimpik u Zagrebu te prošlog vikenda Split, nakon pet setova.

- Teška je utakmica iza nas, ali uspjeli smo se vratiti nakon zaostataka od 1:2 u setovima. Dva su boda još vrjednija jer smo splitski dvoboj odradili nekompletni, bez Anje Jurić, koja je trenutačno i najučinkovitija srednja blokerica u prvenstvu. Izvan stroja je bila zbog upale tetive, ali vjerujem da će biti spremna za predstojeće oglede - priželjkuje trener ŽOK-a Osijek.

A upravo je sljedeća utakmica ta koja ima i dodatnu težinu. Nakon dosta vremena, slavonski derbi ponovo igraju odbojkašice s Drave i Dunava. Osijek i Enna Vukovar jedno vrijeme se nisu sučeljavale za ligaške bodove, u Gradski su vrt posljednjih sezona dolazile Novogradiščanke, prije i Đakovčanke. Vukovarke sada dolaze i kao boljeplasirane, sastav Ivane Džamarije osvojio je dva boda više od svog subotnjeg domaćina, iako je u četiri runde također ostvario polovičan učinak.

- Veselimo se derbiju, kao i prilici da dođemo do prve pobjede pred našim navijačima. Ne sumnjam da će u nedjelju biti zanimljivo, a naravno da vjerujem da smo u stanju nakon dva gostujuća, upisati i prvo domaće slavlje. Enna Vukovar je najiskusnija ekipa u ligi, a ne smijemo zaboraviti da je iskustvo presudilo naš prvi domaći ogled s Riječankama. Gošće su ispred nas na tablici, ali to ne znači puno kada je derbi u pitanju. Osim toga, one su igrale čak tri utakmice na svom parketu, nama će ovo biti druga, nadam se i rezultatski uspješna - kaže Miroslav Đekić, trener osječkih odbojkašica.

Bilo bi dobro nastaviti pobjedničku seriju, koja onda može i potrajati. Jer nakon ogleda s Vukovarkama slijedi još jedan odlazak u Split (Brda), a potom i tri utakmice zaredom u Gradskom vrtu.

Nino Benčina
TABLICA
1.Rijeka CO       4       3       1       11:5       10

2.Marina K.       4       3       1       9:5       8

3.Enna Vukovar       4       2       2       8:7       7

4.Brda       4       2       2       8:7       6

5.Osijek       4       2       2       7:8       5

6.Split       4       1       3       7:9       5

7.Olimpik       4       2       2       7:9       5

8.Poreč       4       1       3       4:11       2
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike