Sport
PROTIV SVIH PROGNOZA

Ljetos ušli u viši rang i postali pravi jesenski hit
Objavljeno 8. studenog, 2019.
U Graničaru vlada dobra kemija, a to se osjeti na rezultatima i poretku u Trećoj HNL “Istok”

Nogometaši županjskog Graničara hit su Treće HNL "Istok". Ljetos su pristigli u trećeligaško društvo i nakon 12 etapa su na visokom trećem mjestu s osvojena 24 boda, koliko ima i drugo Kutjevo. Malo tko je na početku sezone mislio da Županjci mogu tako visoko.

U prošlom su kolu ostvarili sedmu prvenstvenu pobjedu, a žrtva je bila Vuteks-Sloga (1:0). Bila je to minimalna pobjeda, ali za Županjce vrlo slatka, jer gost se došao nadigravati, pokazo je kvalitetu, ali kući nije mogao ništa odnijeti.

- Vjerujte, i meni je ovo neočekivano, nismo se nešto posebno pojačavali za ovu trećeligašku sezonu, doveli smo tri igrača i doista nitko nije mislio da nakon 12 kola možemo biti pri vrhu, sa samo dva boda zaostatka za liderom Marsonijom. "Klik" se dogodio nakon 3. kola i teškog poraza u Ivankovu (4:1), kada smo se posložili, dečki su shvatili da Treća liga ipak nije bauk u odnosu prema četvrtoj i tada je krenuo pozitivan niz rezultata. Stvarno se sve posložilo, od svlačionice, gdje dečki dišu kao jedan, do vodstva kluba, od kojeg nismo dobili nikakav imperativ, ali čvrsto je uz nas - kaže trener Graničara Dražen Ilić, čija je momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva upisala samo dva poraza. U posljednjih devet prvenstvenih susreta Županjci nižu uspjehe, ne znaju za poraz, a igrali su protiv Kutjeva, Čepina i Slavonije, sve redom klubova iz trećeligaškog vrha.

U Županji vlada pozitivna nogometna atmosfera i cilj je jesenski dio sezone završiti pri vrhu.

- Teško je reći koja je tajna našeg uspjeha, mislim da nam se jednostavno sve poklopilo. Imamo dobar roster igrača, u momčadi vlada kohezija i dečki dišu kao jedan, imamo spoj iskustva i mladosti, ljetos smo doveli tri igrača, ali i oni su se odlično uklopili... Sve ide kako smo zamislili. Rotiram sve igrače koje imam na raspolaganju i vjerujem da je i zbog toga u svlačionici i na treningu atmosfera za poželjeti, nitko nema zagarantirano mjesto u udarnoj momčadi, nego se za njega mora izboriti - dodaje Dražen Ilić, čiji su "graničari" na startu Treće HNL "Istok" bili svrstavani u momčadi koje će u najboljem slučaju biti u sredini poretka, a možda se i boriti za opstanak. Prošlo je 12 etapa, a ti "graničari" su uz bok vodećoj Marsoniji i s jednakim brojem bodova kao drugo Kutjevo.

Antun Grgić
U SUBOTU SLIJEDI DERBI S BELIŠĆANIMA
Graničar u subotu igra jedan od derbija Treće HNL “Istok”, kada će gostovati kod Belišćana. Bit će to i obračun prvih susjeda na tablici, “graničari” su treći, a Belišćani poziciju ispod njih s dva boda manje.

- U Belišću nemamo što izgubiti, oni su na svom travnjaku favoriti, a mi idemo odigrati najbolje što možemo. Belišćani su odlična momčad, respektiramo ih maksimalno, ali znamo i svoje kvalitete i sigurno ne idemo k njima s bijelom zastavom. Ova je utakmica mojim igračima nagrada za sav trud koji su do sada uložili, samo im uvijek kažem da uživaju u nogometu, a rezultat se doći. Želimo da debi bude pravi derbi, u kojem će publika uživati, a momčadi pokazati fer i korektnu igru - poručio je trener Graničara Dražen Ilić.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike