Crna kronika
UBOJSTVO KOD VUKOVARA

U septičkoj jami pronađeno tijelo nestale žene (46)
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Policija je, neslužbeno doznajemo, u četvrtak u okviru istrage privela supruga nestale žene
PETROVCI



Žena nestala prije četiri mjeseca u Petrovcima, selu nedaleko od Vukovara, pronađena je mrtva, neslužbeno se jučer moglo doznati, a informacije kazuju i kako je riječ o - ubojstvu, što je potvrdila i Policijska uprava vukovarsko-srijemske ne navodeći tko je ubijen i o kojemu se mjestu radi. U Petrovcima su tamošnji stanovnici u četvrtak pričali kako je riječ o njihovoj sumještanki, 46-godišnjoj Anici Buili, koja je, spominje se tako, iz obiteljske kuće nestala krajem lipnja.


U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj u četvrtak nisu davali nikakve informacije, no za petak je (8. studenoga) u 10.30 u policijskoj zgradi u Vinkovicma sazvana konferencija za medije na kojoj će "biti izneseni rezultati opsežnog kriminalističkog istraživanja koji su doveli do saznanja o ubojstvu i pronalaženju tijela nestale osobe."


Selo Petrovci u šoku je nakon što se pročula tragična vijest. Mnogi od njih nisu jučer bili voljni puno govoriti o slučaju, a najčešći je komentar bio - "jezivo". Prema, naime, neslužbenim izvorima, tijelo nesretne žene pronađeno je u septičkoj jami obiteljske kuće u Ulici bana Jelačića 75A u Petrovcima. O motivima ubojstva ništa se zasad ne govori, no selom se pronio podatak da je u okviru policijske istrage priveden suprug ubijene žene.


- Policija je tu već dva dana, bili su i vatrogasci. Vidjelo se i da se ispumpava septička jama. Što se, međutim, i kako dogodilo, nitko u selu ne zna - kazuju jučer mještani Petrovaca. U selu se znalo da je 46-godišnja žena "nestala prije nekoliko mjeseci." "Izgledali su kao normalna obitelj", kažu neki od Petrovčana i dodaju da nisu znali za eventualne nesuglasice u toj obitelji koju su, dodaju, zapravo slabo poznavali jer je, navodno, živjela povučeno i nije puno komunicirala sa sumještanima pa se i nerado "miješaju u tuđe stvari." "Tragična je to priča, ne znamo što drugo reći. I mene zanima što će policija reći, jer sada se svašta priča pa se teško zna što je istina", kazuju Petrovčani koje je vijest o ubojstvu u njihovu selu ostavila u nevjerici.


Petrovčani spominju i da je ubijena žena bila u drugom braku, te da iz obje bračne zajednice ima po dva sina. Jedan od sinova je i pokrenuo potragu, pa i preko društvenih mreža, da bi slučaj potom bio prijavljen policiji. Za supruga ubijene žene Zorana Builu kažu da je bio hrvatski branitelj, a spominju i da mu je otac bio ubijen u okupiranim Petrovcima.

Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u četvrtak policijskim trakama ogradili prilaz kući obitelji Buila, a kako doznajemo, u nju su pristigli i vještaci iz zagrebačkog Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić".


Sanja Butigan/Milan Bugarić
4

mjeseca trajala je potraga za nestalom ženom iz Petrovaca kod Vukovara
NESTANAK PRIJAVLJEN 30 DANA KASNIJE
Vijest o nestanku Anice Buile podijelio je preko društvene mreže jedan od njezinih sinova krajem lipnja. Dijeljene su tom prilikom Aničine fotografije i ostavljeni su kontakt-telefoni na koje je obitelj prikupljala obavijesti. Službenu obavijest o nestanku 46-godišnje žene objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska mjesec dana kasnije, 29. srpnja, kada je postavljena i na stranicu Nacionalne evidencije nestalih osoba. Kako je došlo do otkrivanja tijela u septičkoj jami kuće u Petrovcima, doznat će se u petak u policiji.
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike