Crna kronika
OBDUCENTICI POZLILO U SUDNICI

Nastavak suđenja Smiljani Srnec
Objavljeno 7. studenog, 2019.
VARAŽDIN

Iskazima sudskih vještaka te svjedokinja optužbe u četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo 19 godina bilo skriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu. Sudac Tomislav Brđanović pročitao je nalaz obducentice Andrine Kopjar, u kojem je navedeno da su uzrok smrti Jasmine Dominić višestruki prijelomi svoda i baze lubanje te ozljede mozga.


Vještakinja je potvrdila navode iz nalaza te na upit zamjenice županijske državne odvjetnice Irme Bagarić odgovorila da se ne može točno utvrditi o koliko se udaraca tupim predmetom radi, ali da ih je bilo bar pet ili šest. Pri pregledu fotografija s obdukcije Kopjer je pozlilo te je rasprava nakratko prekinuta. Obducentica će se ponovo pojaviti na raspravi s vještakom za sudsku medicinu Josipom Škavićem, koji je trebao biti na suđenju, ali se ispričao sudjelovanjem u raspravi na drugom sudu.


U nastavku rasprave Ivana Mlačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" potvrdila je da je na gumenoj brtvi na zamrzivaču u kojem je pronađeno tijelo Jasmine Dominić pronađeno ljepilo. Kazala je da se, s obzirom na količinu ljepila, može pretpostaviti da je škrinja bila čvrsto zalijepljena. Potom su svjedočile Nada i Draga Sabol, ujne žrtve Jasmine Dominić i okrivljenice Smiljane Srnec.


Nada Sabol je rekla da godinama nisu bili u kontaktu s obitelji Dominić te kako joj je Smiljanina kći Katarina kazala da imaju visok račun za struju i da su naručili odvoz stare škrinje u otpad. Na dan pronalaska tijela Katarina ju je nazvala i rekla da se "vide noge" te pitala može li dovesti djecu k njima. Draga Sabol je kazala da već dosta dugo nemaju kontakte s obitelji, a potpuno ih je prekinula 2005., kada je prijavljen Jasminin nestanak. Sa Smiljanom nije komunicirala jer joj nije "odgovaralo njezino ponašanje".
Jasminin nestanak prijavljen je 2005., a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana u večernjim satima uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru. Suđenje se nastavlja 14. studenoga iskazima svjedoka koje je predložila optužba. H
Obducentici je pozlilo nakon što je pogledala fotografije s obdukcije tijela iz zamrzivača
19

godina u obiteljskoj kući u Palovcu bilo je skriveno tijelo Jasmine Dominić
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike