TvObzor
NYEPI - NOVI LIVE VIDEO ZA ÓLAFURA ARNALDSA

Cijenjeni islandski producent premijerno dolazi u Hrvatsku
Objavljeno 8. studenog, 2019.

Ólafur Arnalds, cijenjeni islandski producent i multiinstrumentalist, premijerno dolazi u Hrvatsku 21. studenoga u zagrebačku Tvornicu kulture, a ususret nastupu objavljen je live video “nyepi”.

Singl “nyepi” skinut je s aktualnog albuma “re:member”, a snimljen na koncertu u Münchenu. Pjesma je nazvana po Hindu tradiciji, na koju je Ólafur naišao na Baliju, a označava dan tišine kada su sve zakrčene ulice i plaže prazne, kuće tihe, svjetla prigušena, a ljude se potiče da se osvrnu na svijet oko sebe i poste. Vlasnik nekih od najboljih glazbenih djela atmosferičnog popa i amijentalne elektronike dolazi u pratnji punog benda predstavljajući izuzetni aktualni album “re:member” objavljen prošle godine. Donoseći najveću produkciju do sada, Zagreb će moći vidjeti jedinstveni nastup s punim bendom kojeg uz Arnaldsa čini i gudački kvartet, perkusionist, dok se sam Ólafur poigrava pianom i sintesajzerima. Olafur Arnalds ima široki katalog, od skladanja soundtracka za BBC seriju “Broadchurch”, za koju je dobio nagradu BAFTA, The Chopin Project s kojim istražuje klasičnu glazbu ili Island Songs zbog kojeg je putovao na sedam lokacija po Islandu kako bi surađivao s raznim glazbenicima. Osnovao je eksperimentalni techno duo Kiasmos, surađivao s Nilsom Frahmom, a suradnje na filmovima i serijama znatno su lansirale njegovu karijeru.

Službeni četvrti solo album “re:member” najznačajnija je manifestacija Arnaldsove glazbene vizije do sada, a slušatelje vodi kroz razne osjećaje. Može se zamijetiti svaki djelić njegova rada i utjecaji glazbenih žanrova, kompozicije, soundtrackovi, zvukovi iz prirode, a album je živ i stalno se kreće, jer svaki put čujete nešto novo i dogode se neočekivane stvari. Jedinstvena prilika čuti ovog genijalca s bendom je u zagrebačkoj Tvornici u četvrtak, 21. studenog.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike