TvObzor
HRT: DRUGA SEZONA KRIMISERIJE "NESTANAK"

Priča o obitelji koja je preživjela neizrecivu tragediju
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Prva epizoda druge sezone serijala na rasporedu je u ponedjeljak, 11. studenoga, u 00.40 na HRT-u 1

Prva sezona izvrsne britanske serije Nestanak, koja je pratila nestanak Olivera Hughesa i očajničku potragu njegovog oca za njim, privukla je veliku pozornost publike s obje strane Atlantika i bila je nominirana za nekoliko nagrada BAFTA i dvije nagrade Zlatni globus. No kad su scenaristi Harry i Jack Williams htjeli nastaviti seriju, nisu se htjeli vratiti Oliverovoj priči. Umjesto toga, odlučili su istražiti drugu stranu djetetova nestanka - kako se obitelj i zajednica nose s povratkom nestalog.

Glavne uloge tumače Abigail Hardingham (Alice Webster) i Tchecky Karyo (Julien Baptiste). Redatelj serijala je Ben Chanan, producent Julian Stevens, a scenaristi i izvršni producenti: Harry i Jack Williams. Priča druge sezone događa se uglavnom u britanskoj vojnoj bazi u Eckhausenu u Njemačkoj, ali doseže i do bojišnica ISIL-a u sjevernom Iraku. Mlada Britanka posrće ulicama i sruši se na gradskom trgu. Božić je 2014. Uskoro doznajemo da se zove Alice Webster (Abigail Hardingham), a nestala je prije 11 godina.

Alicein povratak šokira malu zajednicu. Gdje je bila? Tko je njezin otmičar? S kim je bila oteta? Nijemac iz lokalne zajednice identificiran je kao otmičar, ali on i žena tvrde da su nevini. Aliceina obitelj ponovo tone u kaos, koji prijeti da će ih razoriti... Pratimo moralne dvojbe i složene emocije oko dugo priželjkivanog povratka nestalog djeteta.

I ova priča zadržava dojmljivu pripovjedačku strukturu u kojoj se izmjenjuju prošlost i sadašnjost, a gledatelji su uvučeni u zaplete i prevrate u potrazi za istinom o tome što se dogodilo Alice. Svi su glumci i likovi novi, osim poznatog nam francuskog detektiva Juliena Baptistea (Tchecky Karyo).

Druga sezona prati 2014. godinu, kad se Alice vratila, i sadašnjost. Kao i u prvoj sezoni likovi su ključni. Pratimo obitelj koja je preživjela neizrecivu tragediju i vraćeno im je izgubljeno dijete, no nepovratno promijenjeno. Kad Alice neočekivano učini nešto šokantno, obitelj se počinje raspadati. Julien nas vodi kroz sve dramatične događaje. I dalje je inteligentan, samouvjeren, ali i patnik. Alicein povratak otvara slučaj koji Juliena dira u srce i on je prisiljen sam sebi postaviti teška pitanja. Kad Alice u deliriju promrmlja ime Sophie Giroux, Julien prema vlastitom nahođenju hita Europom radi slučaja starog 12 godina, koji nije htio zaboraviti. U sadašnjosti Julien putuje u Irak i ondje vidimo njegovu ranjiviju stranu; suočava se s prošlošću i osobnim demonima da bi došao do istine. Ali od čega Julien bježi? I zašto mu je taj slučaj tako
važan?
Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Na Božić 2014. Alice Webster posrće ulicama Eckhausena u Njemačkoj i sruši se. Prije 11 godina oteta je u tom gradu. Potraga za otmičarom zahuktava se i čini se da Alice zna ključne informacije o tome gdje je druga nestala djevojka, Sophie Giroux, čiji nestanak je 2003. istraživao francuski detektiv Julien Baptiste.

Dvije godine poslije Aliceini roditelji, Sam i Gemma, jedva da razgovaraju, a Alicein brat Matthew postao je nasilan i povučen. Julien je u Iraku zbog informacije za koju je uvjeren da je ključna za nalaženje otmičara.
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike