TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC: EUROPA IZ ZRAKA

Spektakularno putovanje nad Starim Kontinentom
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Nova serija od šest dijelova premijerno se prikazuje 10. studenoga u 22 sata

Nova serija u šest nastavaka može se pohvaliti spektakularnim snimkama iz zraka koje pokazuju neke od najživopisnijih europskih zemalja, kultura i iznimnih spomenika.Poletite s Europom iz zraka dok National Geographic kreće na impresivno zračno putovanje diljem kontinenta i omogućava spektakularan pogled, jedinstven uvid i najnoviju perspektivu na neke od najboljih europskih kulturnih i zemljopisnih znamenitosti.

Nova serija od šest dijelova, Europa iz zraka, premijerno se prikazuje 10. studenoga u 22 sata na National Geographicu.

Snimljena je tijekom jedne godine te Europa iz zraka istražuje, vizualno zapanjujuće detaljno, kulturu, povijest, inovacije i graditeljske pothvate koji su pomogli pri oblikovanju tog epskog kontinenta i ljudi koji Europu nazivaju svojim domom. Zadivljujuće snimke omogućavaju gledateljima da svjedoče promjenama godišnjih doba u nekoliko sekunda, a polja tulipana u Nizozemskoj magično eksplodiraju u boji i dok se kaskadni slapovi u talijanskim Dolomitima pretvaraju u led.

Svaka se epizoda usredotočuje na jednu određenu europsku zemlju, a to zadivljujuće vizualno putovanje naglašava i slavi kreacije prirode, kao i priče o ljudima i građevinama koje danas nastavljaju oblikovati te velike, moderne nacije.

Kroz seriju gledatelji će moći nadletjeti dobro poznate znamenitosti, kao što je još nedovršena crkva Sagrada Familia u Španjolskoj, na kojoj arhitekti danonoćno rade, zatim predivne povijesne vjetrenjače te plutajuće domove u Nizozemskoj te projekt Eden u Ujedinjenom Kraljevstvu, u kojemu smjeli vrtlari pokušavaju podšišati lišće dok vise s krova.

Nadalje možemo izdvojiti nevjerojatan pogled na tropsko odmaralište smješteno unutar golemog hangara, koji se više ne koristi u Njemačkoj, na najveći dvorac na svijetu u Poljskoj i na ledenu stazu škole za vožnju superauta u Italiji, od čega će vam srce brže zakucati.

Nikola Kučar
PRVA EPIZODA: ITALIJA
Kamere plove nad blagom drevnog Rima, lete uz brod za jaružanje u Veneciji, a imamo i pogled iz ptičje perspektive na vrhunske ribare sa Sicilije. Odozgo gledamo smjele znanstvenike koji se penju na talijanski vulkan Etnu, vidimo bizarne vibrirajuće vilice na djelu u maslinicima Puglije te se utrkujemo na ledenoj stazi visoko u Alpama u najneobičnijoj školi za utrkivanje u superautima na svijetu.
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike