Kultura
U VINKOVCIMA PREDSTAVLJENA KNJIGA ‘’SVJETLOSNA GODINA’’

Majstorović poručuje: Okrenimo se budućnosti
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Promocija knjige “Svjetlosna godina” autorice Mare Majstorović održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

- Knjiga je posvećena mom rodnom gradu i mojim sugrađanima, mojoj majci Ljubici, ali, naravno, i Vinkovčanima i svim ljudima dobre volje koji žele proniknuti malo dublje u svoje emocije, u svoje misli, u svoja svakodnevna stanja, navike, odabire, ponašanja. Tema je teška s obzirom na to da se radi o ’91. i Vukovaru, ali je riječ o jednoj drukčijoj perspektivi nego inače jer ja nisam sudjelovala u ratu. Bila sam zaštićena s te strane, a moja promišljanja promatrajući sve to, to je jedna treća perspektiva i treća pozicija o kojoj se jako malo govori. Htjela bih da ljudi, čitajući moju knjigu, uđu upravo u te cipele promatrača i da shvate ima li smisla živjeti više u prošlosti ili se trebamo okrenuti viziji budućnosti. Ideja za pisanje knjige došla je u izvanrednoj Svetoj godini milosrđa, koju je proglasio papa Franjo, a upravo u kojoj je diljem Hrvatske na štovanje bilo izloženo tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Jednostavno, proniknula sam, povezala se i nešto me pokrenulo da napišem svoje iskustvo, a to ratno iskustvo ima i jednu svoju duhovnu notu. Bilo je jako teško pisati knjigu jer, ulazeći u prošlost i teška iskustva, jednostvano bih sve ponovno proživjela - rekla je Majstorović.

- Nije ovo roman koji će se čitati usput, nije to ni samo još jedna priča ispričana o ratu i gradu heroju, to je duboko emotivno, osobno, hrabro i stilski zavidno dobro napisano literarno djelo - rekla je o knjizi Mirela Španjol Marković.

Majstorović je održala i predavanje "Snaga uma i moć pozitivnog stava u životu", a na promociji je govorila i urednica Darija Klaričić-Veg. M.Kokaj
Možda ste propustili...

MOTIV PROČELJA ZGRADE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Predstavljena poštanska marka

PRIGODNA IZLOŽBA MOŽE SE POGLEDATI DO 11. PROSINCA

MSU obilježava 100 godina Bauhausa

24. REVIJA LUTKARSKIH KAZALIŠTA

Osječki “Nezaboravak” na riječkoj pozornici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJERA U HNK-U OSIJEK

Opereta “Kneginja čardaša” obilježila početak sezone

2

PREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESAMA

“Suza šokačka” o odlasku

3

4. MEĐUNARODNI FESTIVAL UMJETNOST I ŽENA

Demarginaliziranje “ženske umjetnosti”