Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA U SKUPINAMA E, F, G I H

Chelsea se vratio iz “mrtvih”, Englezi ogorčeni zbog VAR-a
Objavljeno 6. studenog, 2019.

Liga prvaka ušla je u drugu fazu skupnog natjecanja, a ako je suditi prema prvim dvobojima 4. kola u E, F, G i H skupini, do kraja nas čeka još mnogo uzbuđenja.

Njih nije nedostajalo u aktualnoj rundi, a svakako najviše su mogli uživati gledatelji u Londonu, na Stamford Bridgeu, gdje su Chelsea i Ajax podijelili bodove (4:4). No, malo tko je vjerovao u takav epilog nakon što su "kopljanici" do 63. minute imali vodstvo od 1:4. Ajax je poveo u drugoj minuti autogolom Abrahama. Samo tri minute kasnije Jorginho je donio izjednačenje koje je trajalo do 20. minute, kada je Promes vratio Ajax u vodstvo. Za 3:1. u 35. minuti zaslužan je Ziyech, koji je sjajno izveo slobodan udarac. Lopta se odbila od vratnice u glavu vratara Kepe i završila iza njegovih leđa, a kada je van de Beek povisio prednost u 55. minuti, malo tko je vjerovao da ćemo do kraja vidjeti gotovo potpuni preokret. Chelsea se nije predao, Azpilicueta je u 63. smanjio na 3:2, a pet minuta kasnije gosti su u istom napadu zaradili dva isključenja. Prvo je Blind dobio drugi žuti zbog prekršaja tijekom kontre Chelseaja. Puštena je prednost, a u nastavku akcije Veltman je zaradio drugi žuti karton zbog igranja rukom. Jorginho je precizan s bijele točke, a James u 74. donosi i izjednačenje. Mogao je Chelsea do potpunog preokreta, ali VAR je poništio gol Azpilicuete zbog igranja rukom. Za domaćina, Mateo Kovačić igrao je do 87. minute. Golova je bilo i u drugoj utakmici skupine H, Valencia je svladala Lille 4:1.

Jedan veliki preokret ipak se dogodio u skupini F. Vodio je Inter u Dortmundu 0:2, ali na kraju se u Milan vratio praznih ruku. Za goste je cijeli susret odradio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je sudjelovao u drugoj akciji za pogodak svoje momčadi, ali u nastavku je njegova neopreznost dovela do izjednačenja, nakon što mu je Paco Alcacer ukrao loptu i asistirao Brandtu za pogodak. Sva tri boda domaćinu u 77. minuti svojim drugim pogotkom donio je Hakimi. Ipak, za iznenađenje večeri pobrinula se praška Slavija koja je kod Barcelone sačuvala mrežu i uzela bod. Barca je, pak, propustila prigodu potvrditi osminu finala, a Ivan Rakitić igrao je za domaćina od 68. minute.

Aktualni prvak Liverpool (bez Dejana Lovrena) preuzeo je vrh skupine E, na Anfiledu je poražen Genk (2:1). Prednost domaćeg travnjaka nije iskoristio Napoli kontra Salzburga (Marin Pongračić odradio prvo poluvrijeme), za kojeg je ponovno zabio norveški wunderklind Haaland, koji je postigao svoj već sedmi pogodak, što još ni jednom tinejdžeru nije pošlo za nogom u Ligi prvaka.

Korak do drugog kruga je RB Leipzig koji je uzeo tri boda u St. Petersburgu, a dobar posao u skupini G napravio je Lyon, koji se kod kuće uspješno obračunao s Benficom (3:1).

Nino Benčina
REZULTATI i POREDAK:
SKUPINA E: Napoli - Salzburg 1:1 (Lozano 44/Haaland 11-11m), Liverpool - Genk 2:1 (Wijnaldum 14, Oxlade-Chamberlain 53/Samatta 41). Poredak: Liverpool 9, Napoli 8, RB Salzburg 4, Genk 1 bod

SKUPINA F: Barcelona - Slavia 0:0, Borussia D. - Inter 3:2 (Hakimi 51, 77, Brandt 64/L. Martinez 5, Vecino 40). Poredak: Barcelona 8, Borussia 7, Inter 4, Slavia 2

SKUPINA G: Zenit - RB Leipzig 0:2 (Demme 45+5, Sabitzer 63), Lyon - Benfica 3:1 (Andersen 4, Depay 33, Traore 89/Seferović 76). Poredak: Leipzig 9, Lyon 7, Zenit 4, Benfica 3

SKUPINA H: Chelsea - Ajax 4:4 (Jorginho 5-11m, 71-11m, Azpilicueta 63, James 74/Abraham 2-ag, Promes 20, Kepa 35-ag, Van de Beek 55), Valencia - Lille 4:1 (Parejo 66-11m, Soumaoro 82-ag, Kondogbia 84, Torres 90/Osimhen 25)
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike