Osijek
OBNAVLJAJU STAZE, VODOVOD, PLIN...

Kreću novi projekti u Ernestinovu
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Obnovit će se pješačke staze u Ulici V. Nazora u Ernestinovu. Za tu je rekonstrukciju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Općini Ernestinovo odobrilo 391.000 kuna, a ukupna vrijednost potrebnih radova na tom projektu je milijun kuna, pa će, kaže načelnica Marijana Junušić, Općina osigurati ostatak novca iz vlastitog proračuna.

- Budući da je projekt obnove staza u glavnoj ulici naselja Ernestinovo zahtjevan u odnosu prema našim financijskim mogućnostima, podijelili smo ga u dvije etape. U ovoj, prvoj etapi, obnovit ćemo gotovo 1400 metara staza na neparnoj strani kućnih brojeva, odnosno na istočnoj strani od početka naselja do benzinske postaje te tako znatno unaprijediti našu komunalnu infrastrukturu koja je u doista lošem stanju - pojašnjava Junušić.

Drugu etapu planiraju nominirati sljedeće godine kako bi završili pješačke staze u glavnoj ernestinovačkoj ulici. "Da pojasnim, s istočne strane naselja, neparni brojevi, bit će sagrađena pješačka staza, a sa zapadne strane biciklističko-pješačka staza na kojoj radovi počinju na proljeće. Također, izborili smo se za sredstva da izmijenimo dotrajalu vodoopskrbnu mrežu kako novosagrađene staze ne bismo morali ponovno rušiti, a i usklađivanjem radova na izmjeni dotrajale vodoopskrbne mreže i gradnjom staza ostvarit ćemo znatne uštede. Također, za sve mještane koji imaju namjeru u sljedeće tri godine priključiti se na plinsku mrežu, u sklopu radova napravit će se i besplatna priprema za plinski priključak. Rekonstrukcija staza i izgradnja vodoopskrbne mreže kreću uskoro, pa molimo mještane za razumijevanje", najavljuje Marijana Junušić. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike