Osijek
UDRUGA ‘‘JA KA‘‘ PROSLAVILA 3. ROĐENDAN

Educiraju žene i pružaju potporu
Objavljeno 5. studenog, 2019.
Okupljanjem u sjedištu udruge u prostorijama Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika ‘‘JA KA‘‘, u ponedjeljak je obilježila treću godišnjicu postojanja. Riječ je o udruzi posvećenoj edukaciji svih žena, pružanju potpore oboljelima i njihovim obiteljima, razbijanju predrasuda i poticanju suradnje sa sličnim udrugama.


- U drugoj polovini godine pokrenuli smo doista mnogo aktivnosti s kojima nastavljamo i u studenome: ‘‘60 minuta na kavi s liječnikom‘‘, šetnja lijevom obalom Drave, druženje u perivojima... Također i sami odlazimo na edukacijske radionice gdje, prenoseći svoje iskustvo radimo i pomažemo oboljelim ženama - kaže Veselinka Kastratović, predsjednica Udruge ‘‘JA KA‘‘, u kojoj su i ove godine prikupljali plastične čepove pripremljene za slanje Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovec.


Na ovogodišnjoj proslavi rođendana udruge njezine su prostorije bile pretvorene u malo indijansko selo zbog, kako kaže Kastratović, dobrih duhova i načina života Indijanaca i njihovog shvaćanja utjecaja prirode na nas. ‘‘Vodeći se njihovom filozofijom, pokušavamo iz prirode izvući ono najbolje kako bismo bol i tugu smjestili u neki svijet izvana, da bismo zaista prizvali duhove da nas čuvaju u našoj borbi za život‘‘, objašnjava predsjednica Udruge.
Udruga ‘‘JA KA‘‘ broji 15 članica, ali i tri muška člana, na što su iznimno ponosni. ‘‘Svi nam se malo čude što su s nama i tri muškarca. To su ljudi koji u svojim obiteljima, nažalost, imaju oboljelih. Podržavaju nas i 23 volontera koji iz srca rade s nama‘‘, rekla je Kastratović. D. Miklić
Možda ste propustili...

DJEČJI KREATIVNI CENTAR DOKKICA

Prijave za kazalište potlačenih

ZA SIGURNU VOŽNJU I CIKLOTURIZAM

Nove biciklističke staze u Antunovcu i Ivanovcu

U OKVIRU AKCIJE “ZDRAVKO JE KRENUO”

Vodena avantura i vježbe u prirodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK TRAŽI REVIZIJU POSLOVNIH REZULTATA

Pozitivno je da Unikom zarađuje, ali ne na dodatnom trošku građana

2

U PRVOJ POLOVINI GODINE 719 POGREBA

Dnevno u Osijeku i
do deset ispraćaja

3

OBLJETNICA POGIBIJE 1991. GODINE U TENJI

Počast hrvatskim braniteljima