Regija
VINKOVAČKI RADIO

Program u Meraji za 61 godinu rada
Objavljeno 6. studenog, 2019.
VINKOVCI


Vinkovački radio, koji je uz tjednik Vinkovački list i portal novosti.hr dio medijske kuće Novosti, slavi 61. rođendan. Tim su povodom za petak najavili bogat program u srednjovjekovnoj crkvi Meraja u prostoru Galerije fotografije. Glavna i odgovorna urednica i v. d. direktora Marija Gerovac (na slici) najavljuje kako će na audiovizualnom spektaklu na proslavi u petak u najstarijem vinkovačkom spomeniku povezati suvremenu kulturu sa starom arhitekturom ove jedinstvene građevine uz 61. vrijednu nagradu. Prije dvije godine redizajniran je radioprogram i postao jedan od najslušanijih na istoku Slavonije, stranice i sadržaji Vinkovačkog lista su također doživjeli osvježenje, a portal je stalnim ažuriranjem vijesti postao najbrži vinkovački medij koji se uvažava.


- Prvi put u Vinkovcima za rođendan radija pripremili smo vizualni hologramski spektakl kakav dosad niste imali priliku vidjeti. U duhu urbanog radija priredili smo odličan koncert grupe Bikini Motel, koja će prvi put u takvom prostoru žariti i paliti s najvećim pop i rock hitovima na njihov način, a ispred Meraje nalazit će se širok izbor craft piva proizvedenih na kreativan način i bez korištenja jeftinih sirovina – kaže Marija Gerovac.


Radiopostaja Vinkovci započela je emitiranje programa 5. studenoga 1958. na 226,4 mHz i emitiran je svaki dan od 15 do 17 sati, a nedjeljom od 8 do 12 sati. Od 6. lipnja 1988. Radiopostaja Vinkovci emitira program na 90,2 mHz, a od početna tri sata danas program traje od 0 do 24 sata.
Posebno važno vrijeme za postaju bilo je 90-ih, u vrijeme Domovinskog rata, kada su vijesti i informacije vinkovačkog radija građanima često bile jedina veza sa svijetom. M.F.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike