Regija
MEĐUNARODNI DAN

Laboratorij otvorio vrata
Objavljeno 5. studenog, 2019.
VINKOVCI

U povodu Međunarodnog dana laboratorijske medicine koji se obilježava 5. studenoga medicinsko-biokemijski laboratorij Opće županijske bolnice Vinkovci prvi put otvorio je svoja vrata svima zainteresiranima. Posjetitelji su se mogli upoznati s cjelokupnim procesom od vađenja krvi do izdavanja nalaza te s visoko specijaliziranim stručnjacima koji stoje iza svakog nalaza, a važan su dio tima za zbrinjavanje pacijenata. U sklopu obilaska moguće je bilo napraviti mjerenje glukoze u krvi, kemijsku analizu urina te probir na sredstva ovisnosti i droge osobama od 14 do 20 godina.

- Iako Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara pet godina organizira Dan laboratorija, mi smo to napravili prvi put kako bi naši pacijenti mogli dobiti kratak uvid u ono što mi radimo. Analiziramo različite vrste uzoraka tako da naši pacijenti mogu provjeriti urin, krv i šećer te obaviti niz drugih pretraga kako bi provjerili svoje zdravlje - rekla je Sandra Drmić, spec. medicinske biokemije.

Prema riječima Đurđe Winkler, mag., spec. med. biokemije, Dani laboratorija napravljeni su kako bi se popularizirala struka te zainteresiralo mlade za ovo zvanje, jer bilo je jako teško naći mladi ljude koji bi došli raditi, no ove su godine imali sreće, pa je dvoje ipak došlo. M.K.
Možda ste propustili...

HGK VPŽ URUČIO NAGRADE ZA USPJEŠNO POSLOVANJE

‘‘Zlatna kuna‘‘ Gradbi, Pan parketu i Ciprijanoviću

NOVCEM HOK-A I ORAHOVAČKOG UDRUŽENJA

Obrtnički je dom potpuno obnovljen

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVCI “PRODISALI”

Istočna obilaznica uklonila kamione iz središta grada

2

ZA ODVOZ OTPADA OD 1. VELJAČE

Fiksni dio cijene manji za
15 kuna, čeka se varijabilni

3

DUJE PODRUG ODLUČIO RAZVESELITI VUKOVARSKU OBITELJ

Najbolji policajac nagradu donirao obitelji Hardi s petero djece