Sport
ALPE ADRIA KUP

Vrijednosnice Osijek: Pobjeda u srazu sa Dečinom liječi rane od Goričana
Objavljeno 5. studenog, 2019.
Osječki košarkaši češki će sastav ugostiti danas (17 sati) na parketu dvorane Gradski vrt

Nemaju košarkaši s Drave mnogo vremena za razmišljanje o subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Gorice, koju su nes(p)retno u osječkoj dvorani Gradski vrt izgubili košem u posljednjoj sekundi.

Takvi porazi znaju i mogu ostaviti traga na igračima, ali Vrijednosnice Osijek imaju priliku već danas vratiti se pobjedničkim navikama i tako što brže preboljeti prvi ovosezonski poraz na parketu svoga doma u Gradskom vrtu.

- U prethodna dva slična slučaja otišlo je na našu stranu, sada nam se uloženi trud i energija nisu vratili. Šteta, jer pobjeda je bila nadohvat ruke, ali izmaknula je u posljednjoj sekundi. Iza nas je prvi domaći poraz, ali i odlična utakmica, koju smo sjajno odradili u drugom dijelu. Kraj nije ispao kako smo očekivali, ali valjda će nam se to negdje i vratiti - kaže trener osječkih "brokera" Domagoj Kujundžić, koji sada preko tjedna razmišlja o međunarodnim izazovima.

Takav je i ovaj današnji, kada u 17 sati u Osijek stiže Armex Dečin. Češki sastav trenutačno je vodeći u D skupini Alpe Adria kupa, gdje su Osječani prije tjedan dana upisali prvu pobjedu, kada su se na svom parketu bez problema obračunali s Grazom. Dečin je ipak nešto kvalitetnija momčad od austrijske, ali usprkos tome domaćin vjeruje da će Gradski vrt ostati neosvojiva utvrda za suparnike s međunarodne scene.

- Otvorili smo Alpe Adria kup dvama gostovanjima u Češkoj, gdje smo upisali poraze od Slunete, potom i od našeg današnjeg protivnika. Na kraju smo u Dečinu izgubili s 15 razlike, a sada želimo uzvratiti istom mjerom - priželjkuje Kujundžić. Nisu Osječani bili zadovoljni ishodom te utakmice, ali imali su primjedbe i na suđenje, koje u ovom natjecanju inače nije na nekoj visokoj razini.

Bit će ovo Vrijednosnicama Osijek već šesta utakmica u 17 dana, a one u sklopu Alpe Adria kupa Kujundžić koristi i za davanje prilike igračima koji nisu trenutačno u prvom planu, bar u susretima HT Premijer lige. Stoga i danas treba očekivati da minutažu dobiju Dmitrović i Filipović, a nije isključeno da još netko upiše međunarodne minute. Bez obzira na najavljeno "miksanje", Vrijednosnice Osijek prije svega priželjkuju pozitivan rezultat. Pobjede uvijek najbolje liječe rane zadobivene na prethodnoj utakmici.

- Nakon ove utakmice čeka nas još domaćinstvo protiv Slunete i za kraj gostovanje u Grazu. Želimo dobiti sve do kraja i izboriti drugu rundu Alpe Adria kupa, gdje smo bili i prošle sezone - najavljuje trener Vrijednosnica Osijek.

Nino Benčina
15

poena razlike izgubili su Osječani u prvom susretu, igranom kod Dečina u Češkoj
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike