Regija
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA MAGADENOVAC

Višak prihoda od 2,2 milijuna kuna
Objavljeno 5. studenog, 2019.
MAGADENOVAC - Sjednica Općinskog vijeća počela je prisegom novog vijećnika Roberta Vidakovića (HSS), koji je zamijenio preminulog vijećnika Imru Lacovića.

U nastavku sjednice vijećnici su čuli dobre vijesti o izvršenju proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine. Općina je u prvom polugodištu uprihodila 5.640.068 kuna, a rashodi su iznosili 4.696.530 kuna te je ostvaren višak prihoda od 808.279 kuna. S obzirom na to da je preneseni višak prihoda od 1. siječnja 2019. bio 1.443.549 kuna, ukupni višak prihoda na dan 30. lipnja iznosi 2.251.829 kuna. Znatniji prihod ostvaren je od poreza na dohodak, i to 2.043.746 kuna.

- Indeks ostvarenja proračuna je u prosjeku od 40 do 50 posto - rekao je načelnik Stjepan Živković.

U dobre vijesti ubraja se i ona o kupnji novog traktora kojim će komunalna tvrtka Komag nastaviti održavanje bankina i nerazvrstanih cesta, ali i nabava službenog vozila, jer načelnik koristi privatni atumobil za potrebe Općine.

Članovi Vijeća prihvatili su i izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna.

Vijećnici su prihvatili odluku o davanju desetogodišnje koncesije za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja mješovitog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada s područja Općine. Usluge će obavljati trgovačko društvo Eko-Flor Plus iz Oroslavlja. Odlukom vijećnika koncesiju za obavljanje dimnjačarskih usluga dobilo je trgovačko društvo Diveks iz Kalinovca. S. Fridl
Možda ste propustili...

HRVATSKI DOMOBRAN ORAHOVICA

Ne zaboraviti nijednu žrtvu

SPOMEN NA NEKADAŠNJI ZAVIČAJ ZA MJEŠTANE JOSIPOVA

Sadnicu klona Gupčeve lipe posadili pokraj škole

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA PRESUDA U KORIST UMIROVLJENICE

RH joj mora platiti 135.900 kuna za dionice Đakovštine

2

OBITELJ MATAJIĆ INOVATIVNA I USPJEŠNA

Tjestenina s bučom, konopljom, ciklom...

3

PROJEKT VRIJEDAN PRIBLIŽNO 140 MILIJUNA

Zeleno svjetlo za aglomeraciju Sušine - Đurđenovac, radovi kreću početkom 2021. godine