Osijek
SAMO OSAM MJESECI NAKON OTVORENJA

Zatvorena slastičarnica
“Okusi Korza”
Objavljeno 4. studenog, 2019.
Manje od osam mjeseci otkako je otvorena, slastičarnica "Okusi Korza" (ponovo) zatvorila je svoja vrata! Osječani, koji su uglavnom taj prostor u Kapucinskoj 28 držali za svoj omiljeni lokal sa slasticama, u dogledno vrijeme u njega neće moći ući.

Iako smo pokušali stupiti u kontakt s vlasnicom Ivanom Blatančić, njezin zaručnik i poslovni partner Ivan Glavaš samo je poručio da se o razlogu zatvaranja treba interesirati kod vlasnika prostora.

- Ne želim komentirati nikakve razloge jer u toj cijeloj priči zapravo nisam bio ja, nego Ivana - kratko je prokomentirao Glavaš, a Blatančić se nije javljala na naše pozive.

Kako bilo, "Okusi Korza", slastičarnica koja je trebala biti nasljednik legendarne slastičarnice "Korzo", gdje su generacije Osječana uživala u pireu od kestena, zimskom sladoledu i raznim vrstama kolača, zatvorila je vrata. Podsjetimo da su ambicije u veljači ove godine bile velike jer su vlasnici rekli kako će se držati provjerene recepture za sladoled, a najavili su i više vrsta kolača. Međutim, sve to očigledno nije bilo dovoljno za o(p)stanak slastičarnice. A kad su u pitanju krajnji korisnici, odnosno posjetitelji, po kuloarima se moglo čuti da su se, nakon što su "preboljeli" dugogodišnju slastičarnicu "Korzo", ipak okrenuli inovativnim sadržajima. Hoće li se u Kapucinsku 28 ponovo vratiti slastičarnica ili će se otvoriti nešto drugo, za sada nije poznato.
M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike