Sport
ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE

Osijek po polufinale putuje u Zaprešić
Objavljeno 4. studenog, 2019.
U Zagrebu je obavljeno izvlačenje parova četvrtfinala hrvatskog Kupa. U bubnju se našlo osam klubova, prvoligaši Dinamo, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Gorica, Slaven Belupo, Inter Zaprešić i jedan drugoligaš Šibenik. Kuglice su spojile vrlo zanimljive parove, a jack-pot Šibenčane izvukla je Lokomotiva. Istina, igrat će se na Šubićevcu, ali ipak je to najlakši izbor koji su "lokosi" morali dobiti. Osijek će, pak, plasman u polufinale tražiti u Zaprešiću. Nedavno su bijelo-plavi tamo odigrali dramatičan prvenstveni susret u čijoj su završnici uspjeli nadoknaditi dva pogotka zaostatka (3:3).


- Čeka nas teška borba za ulazak u polufinale. Inter uopće nije bezazlen suparnik, što smo i sami osjetili u nedavnoj prvenstvenoj utakmici kada smo spašavali živu glavu. Njihovi rezultati u posljednje vrijeme jasno pokazuju da nam tamo neće biti lako. No naš cilj ostaje plasman u polufinale - rekao je Ivica Kulešević, trener NK Osijek.


Daleko najjači par je Rijeka - Dinamo. Taj će se susret igrati na Rujevici i bit će sigurno veliki test za zagrebačku momčad. Treba li podsjećati kako je Rijeka prošle sezone u finalu svladala "modre" i oduzela im mogućnost osvajanja dvostruke krune. Posljednji četvrtfinalni par čine Gorica - Slaven Belupo.
Parovi četvrtfinala hrvatskog Kupa: Inter Zaprešić - Osijek, Rijeka - Dinamo, Gorica - Slaven Belupo, Šibenik - Lokomotiva. Prvoimenovane momčadi su domaćini, igra se jedna utakmica, a termin odigravanja je 4. prosinca. D.Keler
Najčitanije iz rubrike