Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE kod Tatrana u Prešovu jači za Jaganjca i Tomića
Objavljeno 4. studenog, 2019.
Današnji susret (18.30) protiv momčadi Slavka Goluže bit će posljednji službeni uoči Benfice

Posljednju službenu utakmicu rukometaši NEXE-a odigrali su prije više od dva tjedna kada su u Našicama svladali novosadsku Vojvodinu. Uslijedio je reprezentativni tjedan u kojemu je aktivna bila nekolicina njegovih igrača.


Često se momčadi žale na zgusnut raspored, međutim trener Hrvoje Horvat nakon te utakmice s Vojvodinom požalio se zbog nedostatka kvalitetnih utakmica.


- Do susreta Kupa EHF-a protiv Benfice mi ćemo odigrati samo jednu službenu utakmicu. Ovaj raspored ide na ruku momčadima koje igraju Ligu prvaka, ali nama ostalima nikako - rekao je tada trener NEXE-a.


Generalka uoči najvažnijih susreta sezone uslijedit će danas (18.30). Našičani gostuju u Slovačkoj kod Tatrana, koji je u prvom susretu u Našicama odnio pobjedu. Susret će se odigrati dva tjedna uoči gostovanja Benfice u Našicama. S jedne strane bit će vremena za pripremu i potpuno zalječenje svih ozlijeđenih igrača, a s druge strane ipak nije to pravi natjecateljski ritam. Zasad Našičani kombiniraju odigravanjem prijateljskih susreta. Između Vojvodine i Tatrana odigrali su dvije prijateljske utakmice protiv zagrebačke Dubrave i samoborskog Rudara. Uoči susreta s momčadi, koju s klupe vodi Slavko Goluža, zdravstveni i kadrovski karton "gromova" konačno je puno povoljniji. U momčad se vraća Halil Jaganjac, a iz kampa reprezentacije Katara vratio se i Mario Tomić. Dodajmo kako se Ivan Vida već vratio u momčad protiv Vojvodine, a da bi na raspolaganju u punom smislu riječi Horvat mogao konačno imati i Tomi Vozaba, koji se zagrijavao protiv Vojvodine, ali nije nastupio. Zbog problema s ramenom nije ga bilo gotovo godinu dana. U kadru nema Ivana Sršena, koji je operirao rame te bi se trebao vratiti tek u veljači.


- Cijela moja momčad, kao i ja, osobno se veselimo početku službenih susreta ovoga mjeseca. Protiv Tatrana moramo odigrati dobro oba poluvremena, što nije bio slučaj u prvom susretu kada smo odigrali na višoj razini samo prvo poluvrijeme. Ovo nam je susret koji će nam pokazati gdje smo trenutačno u srazu s kvalitetnim suparnicima - rekao je trener Horvat uoči susreta.


Na raspolaganju će imati i Ivana Vidu, koji je propustio dio utakmica zbog operacije slijepog crijeva.


- Mi koji smo bili ozlijeđeni pomalo se vraćamo u momčad, a isto tako nakon lošeg starta sezone i rezultati pokazuju da idemo u dobrom pravcu. Naš je cilj u Prešovu uzvratiti im za pobjedu koju su ostvarili u Našicama. Mi smo stari rivali, bit će to još jedan vrlo težak susret, ali vjerujem kako možemo uzeti tri boda - rekao je Ivan Vida.
Susret u Prešovu počinje u 18.30.
Krešimir Lacković
TOMIĆ: S KATAROM NISMO OSTVARILI CILJ
Nakon dva mjeseca provedenih u taboru katarske reprezentacije u našičku momčad vratio se Mario Tomić. Iza pivota NEXE-a nastup je za katarsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Na njegovu žalost neuspješan, Katar se nije uspio plasirati u Tokio. Nastup na OI izborio je Bahrein.

- Bilo je dosta naporno tih dva mjeseca priprema. Htjeli smo ispuniti cilj, ali nismo uspjeli ostvariti željeni rezultat, a to je bio odlazak na Olimpijske igre. Pokušat ćemo popraviti dojam na Azijskom prvenstvu, koje počinje u siječnju iduće godine - osvrnuo se Tomić na boravak u momčadi koju i dalje vodi legendarni Španjolac Valero Rivera.
Najčitanije iz rubrike