Sport
PREMIJER LIGA

Spačva "smijenila" Dominikovića
Objavljeno 3. studenog, 2019.
Rukometaši Spačve Vinkovci očekivano su na svom terenu, u sklopu 6. kola Paket 24 Premijer lige, svladali posljednju momčad na tablici Sesvete i na taj način ubilježili četvrtu prvenstvenu pobjedu. Momčad koju je s klupe vodio bivši "kauboj" Davor Dominiković je na Bosut stigla bez prevelikih šansi, domaćin je opravdao ulogu favorita i Sesvećane kući poslao praznih ruku. A nakon utakmice Dominiković je podnio ostavku te Sesvećani kreću u potragu za novim trenerom.


Konačni rezultat Vinkovčana je uvjerljiviji negoli je to izgledalo na terenu. Sesvećani su se predstavili kao dobar sastav, koji nije dopustio domaćinu da se u prvih pola sata odvoji na veću razliku. Imali su gosti u prvom poluvremenu, u dužem razdoblju, vodstvo i do dva pogotka prednosti, ali su uoči odlaska na odmor posustali, što je domaća momčad iskoristila i serijom od 4:0 i zaostatka 10:11 došla do vodstva od 14:11. Na poluvrijeme su rukometaši Spačve otišli s dva pogotka prednosti (14:12), a onda u nastavku više nisu imali većih problema.
Na startu drugog poluvremena domaći su zaigrali mnogo bolje i u 36. minuti su imali "plus pet" (18:13). Od tada pa do kraja susreta Vinkovčani su održavali prednost i polako ju još samo povećavali da bi na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu. U sastavu Vinkovčana najbolji je strijelac bio Dario Raguž s deset pogodaka, a uz rame mu je bio Marko Vignjević sa sedam pogodaka. Jednu od odlučujućih uloga u ovako uvjerljivoj pobjedi imao je i mladi vratar Spačve Nikola Ćirović koji je skupio 12 obrana. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Leon Strbad sa šest i Marko Tarabochia s pet pogodaka. A. Grgić
SPAČVA*30* (14)

SESVETE*21 *(12)

VINKOVCI - SD OŠ B. Kašića. Gledatelja 300. Suci: Boris Milošević (Osijek) i Matija Gubica (Višnjevac).

SPAČVA-VINKOVCI: Ćirović, Jurić 1, Maroš, Liščić, Nađ 1, Vašarević 1, Vignjević 7, Pašagić Marić 4, Vukušić 2, Antunović, Raguž 10(6), Mihaljević 4, Gaća, Bolanča, Buhiniček. TRENER: Josip Mečić.

SESVETE: Krndelj 2, Kocen 1, Potnar, Matić 1, Papić, Strbad 6(2), Mudrinjak, Kuraja, Vusić 2, Panjan, Šuker 2, Krešić 1, Vrpoljac, Zadro 1, Tarabochia 5(3), Rukavina. TRENER: Davor Dominiković.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike