Regija
U MAŽURANIĆEVOJ ULICI

Socijalna samoposluga
otvorena je i u Đakovu
Objavljeno 3. studenog, 2019.
ĐAKOVO

U Mažuranićevoj ulici 8 u Đakovu otvorena je Socijalna samoposluga, čiji je osnivač Socijalno-humanitarna udruga "Terezijin krug". Ta je udruga, naglasila je prilikom otovrenja samoposluge, predsjednica, s. Karmela Eva Dominković, nastavila djelovati kao nastavak dosadašnjeg dugogodišnjeg rada i akcije "Siromah siromahu". Socijalnu samoposlugu blagoslovio je đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić, pozvavši na solidarnost s onima koji oskudijevaju.

- Ne možemo blagovati s istoga euharistijskoga stola i potom ostati ravnodušni za naše sugrađane, za braću i sestre koji su u velikoj potrebi. Ne možemo jedni nagomilavati zalihe, čuvati ih, a drugi oskudijevati - rekao je, između ostaloga, nadbiskup Hranić, zahvalivši sestrama Sv. Križa na njihovom humanitarnom radu, radu za ljude u potrebi. Nadbiskup Hranić upozorio je da socijalne samoposluge, Caritas, ne mogu biti zamjena za socijalnu državu.

Socijalnu samoposlugu otvorila je sestra Valerija Široki, provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara sv. Križa, koja je u prigodnoj riječi istaknula da je međusobna solidarnost i pomaganje prirodno poslanje svakog čovjeka, a napose vjernika.

Zahvalu svima koji su se angažirali oko osnivanja prve socijalne samoposluge u Đakovu i onima koji su napunili police uputile su i sestra Eva Karmela Dominković, te sestra Deodata Kočonda, tajnica Socijalno-humanitarne udruge "Terezijin krug".

Glazbeni dio izvele su Dubravka Hajek, flauta, i Matea Čelik, gitara, dvije buduće časne sestre. Zajednički je otpjevana pjesma "Krist jednom stade na žalu".

Otvorenju samoposluge nazočili su i župnik đakovačke Župe Svih svetih, vlč. Tomislav Ćorluka, zamjenik đakovačkog gradonačelnika Robert Francem, volonteri, donatori i drugi. S. Župan
Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana