Novosti
MINISTAR HORVAT POTVRDIO

Naći će se novac za plaću radnika Đure Đakovića
Objavljeno 1. studenog, 2019.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je u petak u Velikom Trgovišću da će se naći izvor financiranja za zaostalu plaću radnika Đure Đakovića, ali i da nakon toga treba donijeti odluku kako dalje.


Ministar Horvat u Velikom Trgovišću, gdje je na blagdan Svih svetih bio na polaganju vijenaca ispred rodne kuće predsjednika Franje Tuđmana, ponovio je da samo poslovanje tvrtke, na način kako se to odvija sada, više nije prihvatljivo i da se trebaju naći novi modeli poslovanja. Grupacija Đuro Đaković u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 38,7 milijuna kuna, što je znatno nepovoljniji rezultat nego u istom lanjskom razdoblju kada je gubitak iznosio 5,4 milijuna kuna, pokazuju podaci iz devetomjesečnog financijskog izvješća slavonskobrodske kompanije. "Morat ćemo sjesti za zajednički stol, jer ona filozofija Đure Đakovića kakvu je tvrtka imala u svojoj povijesti očito u ovoj globalnoj konkurenciji, a kakva se događa, i unutar koje tvrtka funkcionira, jednostavno danas više nije prihvatljiva. Đuro Đaković treba se restrukturirati i s jednom novom filozofijom kročiti dalje", ponovio je ministar.


Na novinarsko pitanje je li Hrvatska poštanska banka ta preko koje bi se trebala osigurati financijska sredstva, ministar je odgovorio potvrdno. Riječ je o 70 milijuna kuna koji bi se trebali iskoristiti za restrukturiranje same tvrtke.


"S HPB-om u ovom trenutku nalazimo jedan model koji bi trebao financirati restrukturiranje samog Đure Đakovića. To je u ovom trenutku iznos od nekakvih 70-ak milijuna kuna koji bi trebao u sljedećih šest mjeseci dati vjetar u leđa Đuri Đakoviću, do trenutka dok se ne završi proces restrukturiranja i pronalaska novog, pravog, dobrog strateškog partnera", najavio je Horvat.
Zbog neisplate plaće za rujan, od četvrtka, 24. listopada, većina je radnika Đure Đakovića u štrajku.H
Možda ste propustili...

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OBŽ

Osmi dan bez novooboljelih

ZA OSOBE KOJE SU KAZNENO PROGONJENE ZBOG SUMNJE NA KORUPCIJU

Božinović: Treba mijenjati zakon o plaćama 6+6 mjeseci

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Izlječeno još pet osoba, nema novozaraženih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOĆE LI BITI INTERESA ZA IMOVINU IZ STEČAJEVA?

Na prodaji putem e-dražbi više od 500 nekretnina

2

IAKO SE NEKI JOŠ GRIJU

Stiže nam pakleno vruće ljeto

3

FINA O REGISTRU POSREDNIH IDENTIFIKATORA RAČUNA

Broj mobitela može postati bankovni račun građana, a plaćanje jednostavno i brzo