Osijek
PREDAVANJE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Nasljeđivanje i prodaja poslovanja
Objavljeno 2. studenog, 2019.
U okviru Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, u ponedjeljak (4. studenoga) s početkom u 15 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (Gajev trg 7 7) održat će se predavanje o temi Pravni aspekti nasljeđivanja i prodaje poslovanja.

Namijenjeno je vlasnicima obiteljskih poduzeća starijima od 55 godina, nasljednicima, menadžerima i djelatnicima malih i srednjih (obiteljskih) poduzeća. U Hrvatskoj postoji više od 16.500 malih i srednjih poduzeća čiji su vlasnici stariji od 55 godina i zapošljavaju gotovo 180.000 djelatnika (Business Transfer Barometar Hrvatska, 2015.), a opstanak njihovih tvrtki na tržištu ovisi o uspješno provedenom prijenosu poslovanja. Stoga, prijenos poslovanja u Hrvatskoj postaje goruće pitanje čijia će se važnost odraziti na gospodarstvo u cjelini.

Na predavanju će se govoriti o sljedećim temama: Što je prijenos poslovanja; Ključni faktori uspjeha u procesu prijenosa poslovanja; Pravni aspekt nasljeđivanja i prodaje poslovanja. Cilj je predavanja potaknuti vlasnike na pravodobnu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća/obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredviđenih okolnosti te osvijestiti važnost ovog kompleksnog procesa koji ima izravan utjecaj na vlasnika, poduzeće, zaposlenike, ali i širu zajednicu. O svojim će iskustvima s prijenosom poslovanja govoriti dr. sc. Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) i profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Petra Mezulić Juric, asistentica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Krešimir Rastija, odvjetnik s dugogodišnjim iskustvom u području trgovačkog, radnog i obveznog prava. E.N.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI REŽIM RADA TRŽNICA

Na praznik ne rade, a sljedeći dan na Autopiju

2

OBOLJELIMA OD MULTIPLE SKLEROZE 1,4 MILIJUNA KN

“Do dijagnoze sam čak šest godina lutala po pretragama”

3

SENAT SVEUČILIŠTA DONIO DVIJE VAŽNE ODLUKE VEZANE UZ STATUSNE PROMJENE

Najesen kreće Kineziološki fakultet