Sport
NEIZVJESNOST U GRADSKOM VRTU

Hoće li Petar Bočkaj i Vedran Jugović konkurirati za susret s Riječanima?
Objavljeno 31. listopada, 2019.
Nogometaši Osijeka jučer su počeli pripreme za još jedan derbi. U nedjelju će u Gradskom vrtu gostovati Rijeka, a trener Ivica Kulešević još uvijek ne može sa stopostonom sigurnošću znati na koje će snage moći računati. Izvjesno je kako će se kapetanska vrpca preseliti na neku drugu nadlakticu jer Mile Škorić će zbog tri žuta kartona biti na tribinama. Jednako tako jasno je kako neće biti Laszla Kleinheislera, koji je ozlijeđen. No zato se u konkurenciju sigurno vraćaju Igor Silva i Dmitro Lopa, koji su odradili suspenziju zbog tri javne opomene, ali pitanje za milijun kuna vezano je uz raspoloživost igrača koji su već duže vrijeme izvan stroja zbog ozljeda Petra Bočkaja, Vedrana Jugovića i Tomislava Šorše. Sa svom trojicom situacija je, narodski rečeno, "li-la". Međutim, već ako bi se našli i na klupi, bila bi to odlična vijest za Kuleševića i navijače bijelo-plavih. Možda se najviše iščekuje povratak Bočkaja jer, kad je on na terenu, spektakl je uvijek negdje u blizini. Ili kroz njegove vragolije driblinzima ili kroz bombe koje šalje iz slobodnh udaraca, a vratari ih, ako idu u okvir gola, mogu samo sa žaljenjem izvaditi iz mreže. Način na koji igra definitivno daje drugu dimenziju bijelo-plavima. Pero se ozlijedio prije dva mjeseca, posljednjeg dana kolovoza stradao mu je mišić u samoj završnici susreta s Istrom 1961. I to je glavni razlog što ove sezone, a što je za njega nevjerovatno, još nije zabio pogodak iz slobodnog udarca. S ništa manje nestrpljenja očekuje se i Vedran Jugović. Ljetos je njegov povratak označen kao velika stvar za osječku momčad, ali dosad je više "igrao" kod liječnika nego na terenu. I on je već više od mjesec dana izvan stroja, a to mu je zapravo bila druga duga pauza jer je i prije negoli se ozlijedio protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj krajem rujna pauzirao također više od mjesec dana. Početkom ovog tjedna stigla je vijest o mogućoj novoj ozljedi. Ovaj je put mišić lista bio u pitanju, ali izgleda kako se radilo o lažnoj uzbuni. Pregled magnetskom rezonancijom nije pokazao nikakva oštećenja u mišićnim vlaknima. Negdje u tom razdoblju ozlijedio se i Tomislav Šorša, koji je odigrao velike utakmice u derbijima protiv Dinama i Hajduka. I to su te unutrašnje rezerve koje Osijek ima. Jasno, bez obzira na to budu li oni konkurirali za nedjeljnu utakmicu protiv Rijeke, ne treba odmah od njih očekivati "vatromet" na terenu. Dugo su bili izvan akcije, pa ih treba postupno i pametno vraćati u nju kako bi ih se moglo koristiti u svim susretima do kraja prvog dijela sezone.

Povratak njih trojice znatno bi podigao akcije bijelo-plavih u preostalih pet jesenskih susreta. D.Keler
ZA ŠTO ĆE SE ODLUČITI KULEŠEVIĆ?
Trenera Ivicu Kuleševića ne muče samo problemi s izostancima važnih igrača. Muči ga i želja za promjenom formacije, ali i dalje važe kada će biti pravi trenutak za taj potez. Nije baš ljubitelj igre s tri centralna braniča, ali što zbog izostanaka igrača, a što zbog načina na koji je momčad selektirana tijekom ljeta još uvijek se nije do kraja odlučio na promjenu formacije. Koristio ju je u kriznim situacijama poput one u Zaprešiću, kada je trebalo loviti dva pogotka zaostatka, što mu je donijelo pozitivne pomake. Za susret protiv Rijeke neće biti Mileta Škorića, što bi moglo nagnati Kuleševića da se odluči za formaciju s četiri čovjeka u posljednjem redu.
Bočkaj se ozlijedio prije dva, Šorša prije nešto više od mjesec dana, a Jugović je po ambulantama proveo gotovo cijeli dosadašnji dio sezone
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike