Dome slatki dome
KVALITETNO STANOVANJE

Ugodan dom uz dobro planiranje
Objavljeno 31. listopada, 2019.
Ako ne možete promijeniti npr. kompletnu kuhinju, osvježite samo fronte

Jedna od potreba nametnutih suvremenim tempom života je kvalitetno stanovanje koje podiže opću kvalitetu života. Ugodan dom, s komoditetom primjerenim vremenu u kojemu živimo, nije samo želja nego potreba čovjeka 21. stoljeća. Dom je oaza za punjenje energijom, mjesto druženja s obitelji i prijateljima, opuštanje, meditiranje i razne druge aktivnosti. Stoga, ulaganje u kvalitetu stanovanja nije nikada promašena investicija, jer njime svaki pojedinac ulaže u sebe i svoje osobno zadovoljstvo.

Realni ciljevi
Pravi put za ostvarenje ciljeva u sferi kvalitetnog stanovanja je dobro i pravovremeno planiranje. Dobro planiranje podrazumijeva postavljanje realnih ciljeva u skladu s financijskom situacijom, stvarnim potrebama i kvalitetom proizvoda primjerenom načinu i učestalosti njegova korištenja. Fazno planiranje, koje podrazumijeva ispunjenje ciljeva u različitim razdobljima s dovoljnim odmakom za prikupljanje financijskih sredstava potrebnih za iduću fazu radova ili kupnje, odličan je način planiranja za sve koji nemaju sigurnost kontinuiranih primanja. Postavljanje realnih ciljeva u ostvarenju kvalitetnog stanovanja osnovni je korak u cijelom procesu. Ako procijenite da unatoč potrebi ne možete promijeniti npr. kompletnu kuhinju, zadržite osnovnu konstrukciju s policama, a zamijenite samo fronte, tj. vrata i ladice. Investicija će biti puno povoljnija, a krajnji rezultat zadovoljavajući.

Osvježenje
Kod kuhinja je najčešće problem istrošenosti okova, kliznih mehanizama i vrata dok sama konstrukcija, unatoč godini proizvodnje, ostaje uglavnom sačuvana. Na isti način možete osvježiti dotrajale ormare u hodnicima, dječjim ili spavaćim sobama. Ovakvim ćete zahvatima stvoriti nove doživljaje prostora i ispuniti realno postavljen cilj.

Pravilno planiranje podrazumjeva odabir kvalitetnih proizvoda primjerenih cijena, čiju će kvalitetu i rok trajanja garantirati sam proizvođač. Jeftina kupnja nekad je najskuplja. Željene proizvode s povoljnijim cijenama potražite prilikom sezonskih sniženja ili redovitim obilascima prodajnih salona namještaja.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike