TvObzor
SALLY FIELD

U memoarima otvorila dušu i progovorila o najtežim danima iz svog djetinjstva i mladosti
Objavljeno 31. listopada, 2019.
Burt Reynolds bio je bolesno ljubomoran, želio je kontrolirati svaki dio mog života i ja sam se polako zatvarala kao školjka, postala sam sjena sebe

Glumica Sally Field odlučila je u memoarima “In Pieces” otvoriti dušu i progovoriti o najtežim danima iz svog djetinjstva i mladosti. U detalje je opisala kako ju je očuh Jock Mahoney seksualno zlostavljao te da je sa 17 godina u tajnosti imala abortus u Meksiku. Najavljujući ovu knjigu rekla je kako je sve ove godine šutjela o iskustvima koje je prošla jer nije znala ima li njezin glas uopće snagu.

Priznanje majci
Naglasila je kako je majci Margaret, koja je preminula od raka, priznala mnogo godina poslije da ju je očuh zlostavljao do njezine 14. godine. Iako se borila s neizlječivom bolesti, majka joj je nakon saznanja kazala kako se više ne mora sama nositi s tom boli. Sally u memoarima piše kako ju je očuh zvao u sobu kad bi bila sama. “Znala sam što je posrijedi”, piše ona i priznaje da se to nije dogodilo jednom, nego više puta.

- Osjećala sam se čudno, nekada kao dijete, a nekada i kao odrasla osoba, ali ja sam željela biti samo dijete – govori Field i sjeća se kako je majci cijelu priču ispričala 2012. godine, nakon što je saznala da je dobila ulogu u filmu Stevena Spielberga “Lincoln”. Sallyna majka razvela se od njezina oca Richarda 1951. i godinu dana poslije preudala se za glumca Jocka Mahoneyja, poznatog po ulozi u filmu “Tarzan ide u Indiju”. Od njega se razvela 1968., a on je preminuo 1989. godine.

Usponi i padovi
U životu Sally Field dogodila se još jedna trauma: pobačaj koji je izvršila u 17. godini života u meksičkom Tijuanu. No poslije je ipak pronašla sreću u ljubavi. Iza sebe ima dva braka; prvi je bio sa Stevenom Craigom, kojemu je rodila dvojicu sinova. Drugi put se udala za Alana Greismana, s kojim je dobila sina Sama; taj je brak okončan 1993. godine.

Nakon razvoda od Craiga, Sally je počela vezu s nedavno preminulim glumcem Burtom Reynoldsom. Bila je to veza puna uspona i padova, koje su pratili česti prekidi te nikada nisu završili u braku.

Field je napisala kako je Reynolds cijeli život pokušavao ocu dokazati da je dovoljno veliki muškarac te da je bio jako arogantan kad su se upoznali i predstavio se kao “Burt Reynolds, filmska zvijezda”. Upoznali su se kad ju je pitao želi li glumiti u filmu “Smokey i Bandit”. Vrlo brzo nakon upoznavanja postali su par, a veza je trajala pet godina.

- Bio je bolesno ljubomoran. Svaki put kad bismo sreli nekog muškarca kojeg poznajem, nebitno jesam li ikad bila s njim u vezi ili ne, uštipnuo bi me i pitao tko je to. Želio je kontrolirati svaki dio mog života i ja sam se polako zatvarala kao školjka, postala sam sjena sebe - napisala je u knjizi.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata