Zdravlje
NOVA KNJIGA

Odabrane teme iz ginekologije i senologije
Objavljeno 28. listopada, 2019.
Zdravlje je u današnje vrijeme postalo prioritet kojeg smo sve svjesniji. S razvojem medicine i tehnologije uz pomoć vrhunskih stručnjaka možemo produžiti i unaprijediti kvalitetu našeg života. Često nismo svjesni koje sve korake moramo poduzeti, kako pravodobno prepoznati znakove našeg tijela ili pak kome se obratiti kada osjetimo promjene ili probleme. Nakon 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu "Odabrane teme iz ginekologije i senologije". Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije, ali i rješenja koja će im pomoći. Čelnici Poliklinike Eljuga odabrali su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja. Želja autora je da se pacijenti "ne izgube" u šetnji između suvremenih dijagnostičkih uređaja. U knjizi su obrađene teme iz ginekologije kao što su menstrualni ciklus, privremena menopauza, miomi i dr., dio knjige koji se tiče porodništva obuhvaća teme kao što su antenatalna zaštita, spontani i habitualni pobačaj, babinje i drugo. Treći dio knjige govori o senologiji, u kojoj su obrađene teme nasljednog raka dojke i jajnika, kirurških zahvata na dojci, mučnine i povraćanja kod onkoloških pacijenata i drugo. Posljednje poglavlje knjige govori o području anesteziologije i što bi o tome sve pacijenti trebali znati.

Prije 25 godina supružnici Ljerka i Damir Eljuga utemeljili su Polikliniku, koja je danas svojevrsni referentni centar ovog dijela Europe. Osnovana je s ciljem da se na jednom mjestu objedine stručno znanje i iskustvo. Prim. dr. Ljerka Eljuga, specijalistica onkologije i radioterapije, jedna je od rijetkih stručnjakinja koja posjeduje cjelovitu edukaciju kako u dijagnostici tumora dojke tako i u primjeni suvremenih oblika liječenja žena oboljelih od raka dojke. Prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist je ginekološke onkologije, primarius i viši znanstveni
suradnik.

Izdavač knjige je Medicinska naklada, najuglednija izdavačka kuća u području biomedicine. Knjiga se može kupiti u svim njezinim knjižarama ili kod izdavača. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana