Dome slatki dome
DIZAJN: KERAMIČKE PLOČICE

Svijetli pod uvijek daje svježinu
Objavljeno 24. listopada, 2019.
Igra bojama, dimenzijama i tepisima omogućit će brze preobrazbe vašeg prostora

Ubrzani ritam života sve više nameće potrebu za jednostavnim i praktičnim održavanjem doma, uz maksimalno zadovoljavanje estetskih zahtjeva. Dnevni boravak prostor je gdje obitelj u cjelini provodi najviše vremena, pa je tako i pod izložen stalnom prljanju, habanju i održavanju. Utjecaj vlage, svjetla i način grijanja prostora također će s vremenom ostavljati trag na podu dnevnog boravka.

Čvrsta obloga
Kako bi se praktičnost održavanja i lijep izgled zadržali dugi niz godina, poželjno je na pod postaviti trajanu i čvrstu oblogu. Jedna od mogućnosti je i postava keramičkih pločica, i u prostor kuhinje, blagovaonice i hodnika, i u dnevni boravak.

Bilo da je riječ o klasičnom ili podnom grijanju te postavi kamina u bilo kojoj zoni dnevnog boravka, keramički pod bit će kvalitetan, izdržljiv i bez oštećenja. Odlično podnosi sve temperaturne razlike, vlagu, utjecaj svjetlosti. Igra bojama, dimenzijama i teksturama obogatit će prostor svakog dnevnog boravka. Na keramički pod moguće je postaviti bilo kakav tepih ili se jednostavno poigrati samim pločicama koje će naglasiti pojedinu zonu prostora. Pločice koje imitiraju drvo, beton, kamen ili tekstil stvorit će različite ugođaje u prostoru, a igra se lako može nadovezati i na zidne plohe.

Veliki izbor boja dodatno će obogatiti ponudu i stvoriti mogućnost za kreiranje različitih prostornih ugođaja. Tamni pod vizualno će smanjiti prostor pa ga kombinirajte sa živim i svijetlim bojama, a svijetle površine pružaju mnogo veći temelj za kombinaciju boja.

Idealan izbor
Bilo da je riječ o malim ili velikim prostorima, svijetli će pod dati dojam svježine i prozračnosti.

Kada se želi postići maksimalna vizualna povezanost dnevnog boravka i vanjskog prostora, keramičke pločice idealan su izbor. Kontinuirana podna ploha podijeljena staklom stvorit će interesantnu igru otvorenog i zatvorenog te stvaranja jedne cjeline.

Igra bojama, dimenzijama i tepisima omogućit će brze preobrazbe vašeg prostora, uz minimalne troškove te jednostavno i praktično korištene i održavanje.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Pažljivo čišćenje
Dok su pločice u načelu otporne na kiseline i lužine, to ne mora vrijediti i za fuge. One se mogu oštetiti i primjenom parnog čistača, pa je potrebno odabrati sredstvo za čišćenje koje istovremeno i štiti fuge. Za sjaj pločica te čistoću i očuvanje fuga isprobajte mješavinu sode bikarbone rastopljene u toploj vodi s dodatkom malo limunova soka.
Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike