Sport
VODEĆI ŠIBENČANI ODNIJELI BODOVE IZ BIJELOG BRDA

Kvaliteta presudila u korist gostiju
Objavljeno 20. listopada, 2019.
Kvalitetniji Šibenčani zasluženo su odnijeli kompletan plijen iz Bijelog Brda! Gosti su angažiranom igrom u prvom poluvremenu, uoči odlaska na odmor, stekli prednost i kontrolirajući igru u nastavku zadržali ju do kraja. U drugom su dijelu Bjelobrđani pokušavali anulirati zaostatak, ali bez prave prilike, odnosno šanse izbjeći novi poraz pod vodstvom novoga trenera. Nakon nekoliko sekundi prilika se pružila domaćima, koji su ispucali dugu loptu pred šibenski 16-erac, do koje je prvi stigao Popović i sa 17 metara šutirao preko grede. Šibenčani su prvu prijetnju stvorili u devetoj minuti, kada je Juričić loptu glavom prenio iza domaće zadnje linije, kamo je utrčao Prince i iz obećavajuće pozicije, s ruba 16-erca, šutirao u BSK-ova vratara. Nova je prijetnja za domaća vrata stigla u 26. minuti slijeva, odakle je Musa, vjerojatno, htio centrirati, a lopta je otišla u bliži gornji Ilinčićev kut, koji ju je vršcima prstiju prebacio preko grede. U jednom od rijetkih posjeta gostujućem dijelu terena, u 30. minuti, žuto-plavi probili su desni bok, odakle je Košanin prizemno ubacio na prvu vratnicu, a Dabro iz okreta šutirao u bliži kut, gdje je stajao Labrović i obranio taj udarac iz blizine. Devet minuta poslije Šibenčani su izigrali domaću obranu na desnoj strani, gdje je ubačenu loptu u 16-erac Juričić petom proslijedio u sredinu do natrčalog Kukeca, koji je, s 12-13 metara, pogodio lijevi kut nemoćnog Ilinčića - 0:1.
Aktivniji ulazak u nastavak domaćinu je donio (polu)priliku (47.) zdesna, odakle je Košanin centrirao na glavu Dabre, a pokušaj loba završio je u rukama šibenskog vratara. Dvije minute nakon toga gosti su, praktički, mogli osigurati pobjedu, ali je Prince, nakon što je primio krasnu Barišićevu dijagonalu slijeva, u sredini tražio Juričića umjesto da šutira u bliži kut. Prince je mogao poentirati i u 57. minuti, kada ga je, dugom loptom, uposlio njegov vratar, a pokušaj loba završio je pokraj vrata. Domaći su zamalo došli do pogotka u 60. minuti, nakon prizemnog Ćorićeva ubacivanja slijeva, koje je netko od "narančastih" skrenuo u bliži kut, kamo se bacio Labrović i uhvatio loptu te, praktički, zaključio susret, jer se do kraja igralo između 16-eraca. D.Lekšan
BSK*0

ŠIBENIK*1 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme: sunčano. Teren: neravan. Gledatelja: 500. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) 7,5. Strijelac: 0:1 Kukec (39). Žuti kartoni: L. Mihaljević, Košanin, Dalić (BSK), Pandža i Rendulić (Šibenik). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 6,5, Košanin 6, Kloniunas 6, Dalić 6,5, Jelić 6, Muženjak 6,5, Mory 7, Ptiček 5,5 (od 46. Gvozdenović 6,5), Dabro 6,5, L. Mihaljević 5,5 (od 57. Ćorić 5,5), Popović 7 (od 74. Kovačić -)

ŠIBENIK: Labrović 7, Pajić 6,5, Vukorepa 6,5, Pandža 6,5, Musa 7 (od 88. Bilić -), Ćurić 6,5, Barišić 6,5 (od 65. Španja 6), Rak 6,5, Kukec 7 (od 81. Celić -), Prince 7,5, Juričić 7,5

IGRAČ UTAKMICE: LUKA JURIČIĆ (ŠIBENIK)
Najčitanije iz rubrike