Novosti
“IZAZOV PROMJENE” - NAJVEĆE OKUPLJANJE FINANCIJSKE ZAJEDNICE

Na skupu u Rovinju Marić, Vujčić, Žigman...
Objavljeno 20. listopada, 2019.
Konferencija "Izazov promjene", najveće godišnje okupljanje domaće i regionalne financijske zajednice, koje osmu godinu zaredom organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza, i ove godine održat će se u Rovinju od 23. do 25. listopada, u hotelu Lone.

Na konferenciji se očekuje oko 400 sudionika iz financijske industrije, tijela državne uprave i kompanija. Konferencija veliku pozornost poklanja globalnim i europskim ekonomskim i tržišnim kretanjima i u tom kontekstu promatra trendove u Hrvatskoj, kako na tržištu kapitala, tako i u upravljanju imovinom fondova, uz brojne strane predavače iz renomiranih institucija te rasprave u kojima će sudjelovati istaknuti hrvatski stručnjaci.

U uvodnom dijelu konferencije sudjelovat će ministar financija Zdravko Marić i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Ante Žigman. Predavanje o financijskoj imovini i prinosima u uvjetima neizvjesnosti održat će guverner HNB-a Boris Vujčić te Uto Baader, osnivač Baader Banke na temu Centralne banke i kamate: Scenariji za 2020.

Pozornost javnosti sigurno će izazvati okrugli stol o budućem izgledu hrvatskog mirovinskog sustava. Vodit će ga Zoran Šprajc, a panelisti su Dubravko Štimac, prvi čovjek mirovinskog fonda PBZ Croatia osiguranje, zatim predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja, Danijel Nestić - znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta Zagreb i Ivana Vukorepa - izv. prof. s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Na konferenciji će sudjelovati i brojni inozemni stručnjaci, primjerice Adam Lessing, savjetnik u kompaniji Fidelity International ili Andreas H. Schmidt, stručnjak za kapitalne derivate kompanije Bloomberg.

Na konferenciji se tradicionalno dodjeljuju nagrade za najbolje odnose s investitorima za društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze. Prošle godine prvu nagradu osvojila je Atlantic Grupa, drugu Valamar Riviera, a treću Hrvatski telekom. I.M.
Možda ste propustili...

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku