Osijek
MEĐUNARODNO NATJECANJE GATUS 2019.

Zlatni i srebrni učenici Ugostiteljske škole
Objavljeno 20. listopada, 2019.
Učenici osječke Ugostiteljsko-turističke škole ponovno su pokazali zavidnu razinu stručnosti i znanja - te su se s međunarodnog natjecanja za školarce ugostiteljskih i turističkih škola GATUS 2019. krajem prošloga tjedna iz Poreča vratili ovjenčani brojnim priznanjima. Osvojili su jedno zlatno i čak dva srebrna priznanja! I to u žestokoj konkurenciji, jer natjecali su se srednjoškolci iz trinaest škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Osječki su učenici majstori za koktele, postavljanje svečanih stolova, pripremanje jela i deserata, ali i za osmišljavanje zanimljivih turističkih aranžmana.

Zlato su u disciplini "Postavljanje svečanog stola i priprema koktela" zaslužili učenici Marko Parać, Matej Sarka i Igor Žalac, pod vodstvom mentora Tomislava Patakija. Njihov je zadatak bio postaviti svečani stol za četiri osobe prema zadanoj temi te pripremiti koktel prema zadanoj recepturi. Dva srebra pripala su učenicima u disciplinama "Pripremanje jela po narudžbi i restoranskog deserta" te "Turistički aranžman". U disciplini "Pripremanje jela po narudžbi i restoranskog deserta" natjecali su se učenici Dorian Drljanac, Borna Rudinski i Natalia Sopka pod vodstvom mentorice Spomenke Dundović. Učenici su osmislili i pripremili jelo i restoranski desert prema zadanim namirnicama. I očito, oduševili stručnu komisiju. Učinile su to i učenice Domenika Deže, Marijeta Grbeša i Mia Tokić, koje su pod vodstvom mentorice Ana-Marije Čuljak u kategoriji "Turistički aranžman" - imale zadatak osmisliti trodnevni aranžman na bazi zdravstvenog turizma o temi "Magic welness".

Trebale su izraditi suvenir, prezentaciju i brošuru na engleskom i hrvatskom jeziku te predstaviti destinaciju i aranžman potencijalnim turistima. J.Pejaković
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike