Crna kronika
UPORNI PROMETNI PREKRŠITELJI

Vozači dobili 55 i 28 dana zatvora
Objavljeno 19. listopada, 2019.
SLAVONSKI BROD

Prometni recidivisti i dalje ignoriraju zabranu vožnje, unatoč pooštrenim kaznama. Zbog toga ih nemali broj mora platiti visoke novčane kazne, a zbog opetovanog kršenja prometnih pravila ima i onih koji odmah odlaze na odsluženje zatvorske kazne. Upravo se to dogodilo dvojici upornih prometnih prekršitelja koji su u utorak i srijedu ponovno zaustavljeni kao vozači u Brodsko-posavskoj županiji. U prvom slučaju, policajci Mobilne jedinice Ravnateljstva policije u utorak u 12.05 u Starom Petrovom Selu u prometu su zaustavili automobil kojim je upravljao 33-godišnjak. Vozač je policajcima pokušao pobjeći, no neuspješno.

- Utvrđeno je da je upravljao automobilom iako mu je prethodno vozačka dozvola bila poništena zbog prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih bodova. Ujedno mu je sudskom odlukom izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od godinu dana. Također, uza se nije imao osobnu iskaznicu. Policajci Policijske postaje Nova Gradiška 33-godišnjaka su uz optužni prijedlog doveli u Općinski sud - Stalnu službu u Novoj Gradiški na žurni prekršajni postupak, pri čemu mu je sudac izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 55 dana i novčanu kaznu te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od dvije godine. Isti dan 33-godišnjak je odveden u zatvor u Požegu - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

U drugom slučaju policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod u srijedu u 16.30 u Ulici svetog Antuna u Slavonskom Brodu zaustavili su automobil kojim je upravljao 63-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,14 promila. Nije imao vozačku dozvolu jer mu je poništena zbog prethodno počinjenih prometnih prekršaja. Osim toga, prilikom zaustavljanja nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Policajci su ga isključili iz prometa i zadržali na otrježnjenju u policiji te ga uz optužni prijedlog doveli u četvrtak na žurni postupak u Općinski sud u Slavonskom Brodu. Sudac mu je izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 28 dana. Poslijepodne su policajci i ovog prekršitelja predali na izdržavanje zatvorske kazne u Požegu. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike