Sport
OSIJEK II

S pobjedničkim gardom i u goste k Vinkovčanima
Objavljeno 19. listopada, 2019.
Nakon stanke u Drugoj HNL momčad Osijeka II očekuje još jedno, drugo uzastopno, gostovanje. Ovaj put bijelo-plavi neće morati putovati daleko jer ih očekuje slavonski derbi protiv nogomateša Cibalije u Vinkovcima. Nekada su se te utakmice igrale na višoj razini, ali danas je vinkovački klub u situaciji u kojoj je prisiljen odmjeravati snage s drugom momčadi Osijeka. Neće to biti susret koji će izazvati tako jake tenzije kakve su postojale u prvoligaškim okršajima, ali svakako će biti zanimljivo vidjeti što će se događati na terenu vinkovačkog stadiona. Osječani su trenutačno dobro pozicionirani, u gornjem dijelu tablice, pa iako im rezultat nije prioritet i protiv Cibalije koja je, pak, u donjem dijelu ljestvice, tražit će nadigravanje i eventualnu pobjedu.


- Znam kako su utakmice s Cibalijom ranije bile vrlo zanimljive navijačima. Pratim Cibaliju ove sezone i vidim kako uvijek igraju pred dosta navijača za drugoligaške prilike. Vjerujem kako će tako biti i ovaj put, a očekujem kako ćemo i mi imati podršku s tribina jer je ipak ovo slavonski derbi. Cibalia je klub koji ima ugled, tradiciju i kvalitetu, bez obzira na to što trenutačni njihov plasman možda to ne kazuje. Što se nas tiče, mi svagdje igramo isto. Želja nam je napredovati, dokazivati se i pobjeđivati, pa ćemo s takvim stavom otići i u Vinkovce - rekao je Todor Todoroski, desni bočni Osijeka II.


Taj bi susret mogao biti zanimljiv i zbog činjenice što bi se mladi i vrlo nadareni Dion Drena Beljo mogao prvi put naći na suprotnoj strani od kluba u kojem je poniknuo. On je ljetos baš iz Cibalije stigao u Gradski vrt, a sada bi, ako mu trener Igor Tolić iskaže povjerenje, mogao biti najveća prijetnja svom dojučerašnjem klubu.
Vjerojatni sastav: Barešić, Magdić, Gačić, Ćosić, Todoroski, Soldić, Ilić, Todorov, Benić, Dago, Beljo. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike