Regija
UDRUGA MIHOLJAČKIH KUHARA U KOTLIĆU KUPUSARI

Peta sarmijada u Donjem Miholjcu
Objavljeno 19. listopada, 2019.
DONJI MIHOLJAC – Udruga miholjačkih kuhara u kotliću Kupusari organizira danas, 19. listopada, tradicionalnu 5. Sarmijadu – državno prvenstvo u kuhanju sarme. Ova, već poznata, kulinarska manifestacija održat će se na prostoru Gradske tržnice u Donjem Miholjcu. “Cilj je manifestacije popularizacija sarme, kuhanog jela čestog na slavonskim stolovima u brojnim svečanim, ali i svakodnevnim prilika”, ističe organizator. Kao i prethodnih godina, svoje umijeće pripreme sarme pokazat će brojne udruge, društva i klubovi. Za svaku ekipu osigurana je glavica kiselog kupusa, kilogram svinjetine, 0,20 kilograma junetine, voda, kruh, porcije te stol i klupe. Program počinje u 15 sati, a u 18 sati je ocjenjivanje, prezentacija i degustacija sarme. I ove godine ocjenjuje se pet najboljih sarmi za koje je predviđena nagrada. Sarmijada se održava pod pokroviteljstvom Grada Donjeg Miholjca i Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca. S.F.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike