Regija
MEĐUNARODNO PRIZNANJE

Za poduzetnički razvoj i Miholjac dobio Globallocal
Objavljeno 19. listopada, 2019.
Donji Miholjac jedan je od 16 gradova i općina dobitnika u kategoriji lokalnih zajednica
DONJI MIHOLJAC

Grad Donji Miholjac dobitnik je nagrade i priznanja najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta i razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi "Globallocal".

Donji Miholjac jedan je od 16 hrvatskih gradova i općina dobitnika u kategoriji lokalnih zajednica. Osim Donjeg Miholjca, dobitnici ove nagrade iz Hrvatske su i Osijek, Crikvenica, Ozalj, Valpovo, Pregrada, Pazin i Oroslavlje te općine Bartonigla, Kostrena, Konšćina, Kneževi Vinogradi, Erdut, Medulin i Karlobag.

Prestižna nagrada uručena je gradonačelniku Donjeg Miholjca Goranu Aladiću u Skopju, u sklopu Svjetskog kongresa poduzetnika i pod pokroviteljstvom vlade Republike Sjeverne Makedonije. Odluku o pobjednicima u pet kategorija donio je Odbor za međunarodnu nagradu "Globallocal", koji se sastojao od osamnaest stručnjaka iz devet zemalja iz područja ekonomije, marketinga, menadžmenta, financija, sociologije, poduzetništva, prava, arhitekture, ekologije, lokalnog i regionalnog razvoja i druge relevantne znanosti i discipline. Hrvatski predstavnici bili su prof. dr. emerit. Slavica Singer i prof. dr. sc.Velimir Srića. Za nagrade u pet kategorija nominirano je 112 kandidata iz sedam zemalja: Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Komentirajući priznanje, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić kazao je kako je nagrada rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada na području gospodarstva i mjera koje Grad provodi.

- Uvijek govorim da me nagrade vesele, ali da se ne zanosimo njima. Važno je da čvrsto ostanemo na zemlji svjesni svih izazova s kojima se nosimo, posebice iseljavanja i niske gospodarske aktivnosti, no isto tako treba naglasiti pozitivne trendove koje bilježimo u posljednjih nekoliko godina. Meni osobno to je znak da je put kojim smo krenuli prije dobar i da donosi rezultate. Ova nagrada rezultat je dugogodišnjeg ulaganja u industrijsku zonu, naš poduzetnički centar i inkubator te u mjere poticanja poduzetništva. Hvala svima koji su dali svoj doprinos razvoju dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u gradu, a koji je prepoznat i na međunarodnoj razini. Ova nagrada bit će dodatni poticaj da Donji Miholjac učinimo još boljim, ljepšim i ugodnijim mjestom za život – istaknuo je Aladić.
Industrijska zona Janjevci iz Donjeg Miholjca proglašena je najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj za 2015. godinu. Poduzetnički inkubator Osvit najbolji u Hrvatskoj bio je 2010. godine.

Snježana Fridl
nominacija
bilo je 112 kandidata iz 7 zemalja
Jedna od najvećih zona u Hrvatskoj
Ono što je Donji Miholjac posebno naglasio u prijavi je Industrijska zona Janjevci. Sa svojih 127 hektara pripada među najveće u RH. Za završetak izgradnje poslovne infrastrukture u zoni ove je godine iz fondova EU-a dobiveno 10 milijuna kuna, ostatak će osigurati Grad. Novim infrastrukturnim radovima bit će komunalno uređeno oko 83 posto zone. U zoni je 36 tvrtki u kojima je zaposleno približno 700 ljudi. Najzastupljenije su drvoprerađivačka, metalska i prehrambena djelatnost. Za prodaju je još 11 hektara. Cijena zemljišta je jedan euro za kvadrat. Investitorima se subvencionira cijena građevinskog zemljišta, oslobađa ih se lokalnih poreza, komunalne naknade i komunalnog doprinosa te priključka na vodu i kanalizaciju.
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike