Sport
MURSAŠI USPJEŠNI NA STARTU

I u Varaždinu se imamo pravo nadati bodovima
Objavljeno 18. listopada, 2019.
Povratnik Tomislav Suk očito nije zahrđao nakon dulje stanke, a dobro se uklopio i Krešimir Prlić

Spremni su odbojkaši Mursa-Osijeka za svoje drugo uzastopno gostovanje u Superligi. Prošlog su vikenda otvorili sezonu u Splitu, bilo je uspješno, iz Dalmacije se momčad Marija Tepperta vratila s dva boda. Pobjeda u pet setova nad Splićanima izborena je nakon gotovo dva sata provedenih na parketu. Malo je potrajalo, ali se i isplatilo.

- Utakmica puna preokreta, ali na kraju smo zasluženo slavili. Imali smo odlično otvaranje susreta, prvi set smo odradili kvalitetno i dominantno, domaćin je ostao na 14 poena. Znali smo da u nastavku neće ići tako glatko, ali imali smo kontrolu drugog seta gotovo do same završnice. Nju je Split odigrao bolje, kod 21:21 dobio je četiri poena u nizu. Uz set, domaćin je dobio i dodatno samopouzdanje, stoga smo treći set bili u podređenom položaju. Ipak nismo izgubili glavu, ostatak utakmice ponovno smo bili mnogo bolja momčad. U četvrtom setu suparniku smo dopustili samo 12 poena, bilo je jasno da nakon toga ne smijemo i nećemo izgubiti odlučujući set - priča o splitskom dvoboju Teppert, koji je zadovoljan s onim što su "mursaši" pokazali na premijeri.

- Prošle sezone bilo je mnogo oscilacija, imali smo ih u Splitu, ali to je mnogo kraće trajalo. Jedan set nismo bili na razini, ali u ostatku susreta dobio sam potvrdu da momčad napreduje. Pomaci su vidljivi, to me uz bodove i najviše veseli. Istina, riječ je tek o prvoj utakmici, ali ovi bodovi imaju težinu. Split nije lako gostovanje, neće nikome tamo biti lako doći do bodova i pobjede, smatra trener odbojkaša s Drave koji ni sam nije znao kakvu će reakciju njegova momčad imati na startu borbe za superligaške bodove. Doživjela je Mursa-Osijek promjene između dvije sezone, ostala je i bez nekih važnih karika (Kristijan Šućur), ali je dovela i neka nova (stara) lica, koja su se očito brzo uklopila u sustav. Povratnik, novi kapetan Tomislav Suk, očito nije zahrđao nakon dulje stanke, a nema sumnje da će povratak u grad na Dravi biti koristan za Krešimira Prlića. Ovaj dvojac podijelio je vrijeme na parketu na poziciji dijagonale. Na "srednjaku", pak, debitirao je Filip Nedić, a s te pozicije na svoju se prirodnu vratio Borna Šimunić, koji minutažu na tehničaru dijeli s Juricom Šućurom. Uz standardne Stanka Stankovića te Josipa Ilića na primaču, libero Luka Kraljević zaključio je momčad koja je iznijela teret na prvom gostovanju. Već u subotu slijedi novo.

- Ždrijeb nam je donio dvije uvodne utakmice na strani. Ako je suditi prema premijeri, u Varaždinu također imamo pravo računati na bodove, koje sigurno želi i domaćin. No, splitska pobjeda dodatno nas je ohrabrila, stoga želimo gostujuću miniseriju zaključiti sa što više bodova na kontu - priželjkuje Mario Teppert, trener odbojkaša s Drave.

Nino Benčina
DOMAĆA PREMIJERA 26. LISTOPADA
Nova odbojkaška sezona krenula je 12. listopada, ali osječki ljubitelji odbojke još će malo pričekati na prve službene dvoboje u Gradskom vrtu. Ždrijeb je htio da oba superligaša s Drave dvije uvodne utakmice igraju u gostima. U slučaju Mursa-Osijeka to zasada nije hendikep, jer su osvojena dva boda u Splitu, a nešto će se valjda donijeti i sutra iz Varaždina. No, trener Mario Teppert i njegovi igrači s nestrpljenjem iščekuju i prvo domaćinstvo, a ono je na programu 26. ovoga mjeseca, kada će se na parketu u sklopu 3. kola s druge strane mreže naći črečanski Centrometal. Domaća premijera sve je bliže...
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana