Osijek
HDSSB PODSJETIO NA PROJEKT IZ 2011.

Što je sa spajanjem Donjeg grada i Juga 2 tramvajskom prugom?
Objavljeno 17. listopada, 2019.
“Komunalna problematika i prijedlozi i rješenja” naziv su konferencije za novinare koju je jučer na okretištu tramvaja na Bikari održao Ivica Završki, povjerenik HDSSB-a za Grad Osijek. Nije slučajnost što je održana ondje gdje se prije osam godina trebala nastaviti tramvajska pruga koja bi spojila Jug 2 s Donjim gradom.

- Vidimo da se pripremaju kapitalni projekti u Osijeku i grade se nove zidine, ulažu se deseci milijuna kuna i eura, a neki projekti davno započeti nikako da se završe. Jedan od takvih je tramvajska pruga između Donjega grada i Juga 2 - naglasio je Završki, dokazujući tvrdnju člankom iz studenoga 2011. godine kad je taj projekt prvi put najavljen. Tada je rečeno, podsjetio je, da projekt jest složen, ali ne i skup, jer spojnica dviju četvrti može biti i istočnije od Šećerane.

Stoga HDSSB poziva Grad Osijek da osobe koje odlučuju o projektu koji je, prema riječima Završkog, bio godinama duboko u ladici, napokon kažu je li realan i moguć te koliko stoji.

- Mislim da je projekt neusporedivo interesantniji za razvoj grada nego grandiozne investicije koje će možda jednom od Osijeka napraviti Dubrovnik. No to ni moji unuci neće dočekati - zaključio je Završki. Ma.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike