Osijek
MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA U RIJECI LJUBAVI

Svakim danom obiteljski doručak
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Humanitarna udruga Rijeka ljubavi organizirala je u četvrtak, 17. listopada, veliku podjelu 800 paketa života za više od 2400 svojih članova.

Kako nam objašnjava predsjednica udruge Štefica Čučak, na taj su način željeli obilježiti Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i razveseliti brojne sugrađane u potrebi.

“Nakon što je u travnju završio projekt OP FEAD ‘Ublažavanje siromaštva na području grada Osijeka’, teško pronalazimo načine za kontinuirano opskrbljivanje naših prostora potrebnim namirnicama. Od velike pomoći bile bi donacije trgovačkih lanaca sve one hrane pred istekom roka trajanja ili hrane koja još uvijek ima upotrebnu vrijednost, a ovom prilikom tom su se pozivu odazvali Konzum, Velpro i SPAR Hrvatska. Napominjem da su svi trgovci koji se odluče na taj potez oslobođeni plaćanja PDV-a. Inače, naša udruga skrbi se o 1240 obitelji, odnosno o više od 3500 članova, od kojih je 600 djece, a tu su i stari i bolesni članovi, kojima smo pakete odvezli na kućnu adresu. U njima je 17 proizvoda u vrijednosti od 265 kuna, međutim višečlane obitelji s tom količinom mogu preživjeti samo nekoliko dana. Kao oblik pomoći našim korisnicima u socijalnoj potrebi osmislili smo “obiteljski doručak”, na koji mogu doći svaki dan, a, nažalost, mnogima je to jedini obrok u danu”, zaključila je Čučak.
E. Nenadić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike