TvObzor
PRVIH DESET GODINA BOJANA JAMBROŠIĆA

Slavljenički koncert u History clubu 15. studenoga
Objavljeno 18. listopada, 2019.

Prvo desetljeće na glazbenoj sceni Bojan Jambrošić obilježit će koncertom u zagrebačkom History clubu 15. studenoga. Svoju je profesionalnu pjevačku karijeru započeo 2009. pobjedom u showu “Hrvatska traži zvijezdu”. Slijedila je turneja po cijeloj Hrvatskoj i izdavanje prvog albuma “Bolji od ljubavi”, koji je zbog iznimne prodaje okrunjen velikim priznanjem - Zlatnom pločom. Četiri godine poslije (2013.) stigao je njegov drugi samostalni album “Zapisano u zvijezdama”. Tijekom vremena Bojan je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin, nastupio kao predizvođač legendarnim Backstreet Boysima, napisao naslovnu skladbu za seriju “Ruža vjetrova”.

U godinama između dva albuma Bojan se intenzivno posvetio radu u kazalištu, što mu je donijelo i ulogu u hit-mjuziklu “Footloose”. Od tada do danas radio je na šest mjuzikla za djecu i odrasle, a na nekima se okušao i kao autor te pisao glazbu i stihove. Zahvaljujući ulozi u mjuziklu “Legenda Ružice grada”, pod redateljskom palicom Roberta Boškovića, bio je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta.

U deset godina karijere osvojio je mnogobrojne nagrade na festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a posebno je ponosan na nastupe na Krapinskom festivalu, jer time njeguje i čuva svoju kajkavsku kuturu i jezik. Stoga je i odlučio sudjelovati u velikom projektu, koprodukciji HRT-a i Dallas Recordsa, kojim se spaja staro i novo, prošlo i buduće iz kajkavske glazbene baštine. Tamburaški orkestar HRT-a i Bojan obradili su odabrane kajkavske popevke, koje će uskoro biti objavljene na albumu “Kajkavski biseri”.

Razni interesi doveli su Bojana i do sudjelovanja u raznim televizijskim showovima pa je tako svoje plesačko umijeće pokazao u Plesu sa zvijezdama, talent za transformacije u Tvoje lice zvuči poznato, a ulogu mentora u Zvijezde pjevaju. Svestran po prirodi, Bojan nalazi vremena za rad na još jednoj ljubavi – sinkronizaciji animiranih filmova, a trenutno radi i na svom trećem studijskom albumu.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike