Tehno
FLIXMOBILITY GRUPA

Novi tech hub u Nuernbergu
Objavljeno 18. listopada, 2019.
FlixMobility grupa, kojoj, između ostalog, pripada Hrvatskoj prepoznatljiviji brend FlixBus, otvorila je još jedan tech hub, uz 250 postojećih IT in-house developera, smještenih u Münchenu, Berlinu i Kharkivu (Ukrajina), stiže još 50 developera, koji će biti smješteni u uredu ZOLLHOFA – poznatog tehnološkog inkubatora.

FlixBus, koji spaja tradicionalnu autobusnu industriju s visokom tehnologijom, razvija i vlastiti FlixTech odjel, koji postavlja nove standarde u razvoju digitalnog proizvoda kako bi se putnicima FlixBusa, FlixTraina i FlixChartera omogućilo visoko kvalitetno iskustvo putovanja. To se prije svega postiže na temelju mnogobrojnih podataka te visokim stupnjem automatizacije. Fleksibilna organizacijska struktura IT timova promiče duh inovacija i vrhunskih rješenja.

Od samih početaka FlixMobility grupa fokusira se na putnike i inovativna rješenja kako bi se omogućilo što jednostavnije putovanje. U procesu razvoja su i in-house tehnološka rješenja za integriranje usluga poput Google Asistenta, Amazon Alexe ili plaćanje s pomoću Google Paya te se konstantno optimizira mobilna aplikacija i web-stranice.

˝Naš razvoj posljednjih godina pokazuje nam da i dalje imamo golem potencijal rasta u vezi s našim digitalnim proizvodima i timom”, izjavio je Daniel Krauss, suosnivač i CIO FlixMobility grupe.

Novi tim u Nuernbergu bit će ponajprije zadužen za razvoj digitalne infrastrukture vezane uz uslugu FlixCara, kao i za daljnju optimizaciju u području e-trgovine.

Nuernberg, zajedno s Münchenom i Bonnom, slovi kao top-mjesto s najboljim kadrom u području informacijske i komunikacijske tehnologije u odnosu prema ostalim njemačkim gradovima. Uspoređujući ga s prošlim godinama, ICT sektor u Nuernbergu porastao je za 4,3 %, a ZOLLHOF se smatra jednim od najbrže rastućih inkubatora u Njemačkoj te kolijevkom mladih tehnoloških start-upova.˝Kao već dobro uhodana high-tech lokacija u Njemačkoj, Nuernberg nudi idealne uvjete za širenje naših talenata u FlixTechu. Osobno sam i ja iz manjeg mjesta iz regije, Fürtha, te iz prve ruke razumijem važnost te regije za IT industriju˝, dodao je Krauss. M.R.

Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike