Sport
POTVRĐENO: UTAKMICA HRVATSKA - SLOVAČKA IGRA SE U RIJECI

HNS je razmatrao ideju o
preseljenju, ali na kraju nije
uzeo Rujevici domaćinstvo
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Nagađanja su trajala nekoliko dana, a onda se u srijedu oglasio i Hrvatski nogometni savez

Hrvatska nogometna reprezentacija još nije osigurala nastup na EURU 2020., a nakon remija u Walesu zakotrljala se priča kako se odlučujuća utakmica sa Slovacima 16. studenoga neće igrati na riječkoj Rujevici, kako je prvotno odlučeno, nego će se zbog važnosti prebaciti u Zagreb na stadion Maksimir.


Hrvatski nogometni savez doista je razmatrao tu ideju, nagađanja o preseljenju trajala su nekoliko dana, a onda ih je u srijedu prekinuo HNS. Naša krovna nogometna kuća je valjda osluškivala "glas naroda" i kada je uvidjela da preseljenje izaziva nezadovoljstvo javnosti, posebice ljudi iz Rijeke i s Kvarnera, izišla je u javnost i potvrdila kako će Vatreni Slovačku ipak ugostiti na riječkom stadionu Rujevica.

- Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeke, kao što je prvotno odlučeno. Izvršni odbor HNS-a na sjednici od 11. srpnja odlučio je da se kvalifikacijska utakmica za EP Hrvatska - Slovačka igra u Rijeci i ta odluka ostaje. Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će se kvalifikacije igrati u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka. Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme i utakmicu te sjajnu podršku. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a, stoji u priopćenju HNS-a. I. Li.


 
Hrvatska će odlučujuću utakmicu sa Slovacima ipak igrati na riječkom stadionu Rujevica
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike