Crna kronika
PRONALAŽENJA ORUŽJA I BOMBI

Krivolovac zakopao pušku u šumarku
Objavljeno 17. listopada, 2019.
OTOK

Lovočuvar i policajci Policijske postaje Otok zatekli su 39-godišnjaka u noći između nedjelje i ponedjeljka u šumi kod Otoka u nezakonitom lovu. U šumi je pronađena skrivena puška zakopana u tlu u plastičnoj cijevi, streljivo, dodatna oprema za lov i pribor za čišćenje oružja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 39-godišnjak iz Otoka u noći između 8. i 9. listopada u šumskom predjelu "Slavir" kod Otoka odstrijelio jelena. Zbog sumnje u krivolov, nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari te kaznenog djela prijetnje, 39-godišnjak je uhićen i predan u pritvorsku jedinicu policije.

U utorak, kako smo već pisali, 34-godišnjak iz Ilače dojavio je policiji kako je u dvorištu obiteljske kuće u Ilači pronašao ručnu bombu. Policija je izišla na mjesto događaja, preuzela eksplozivnu napravu i pokrenula istragu u vezi s tim slučajem. O događaju je obaviješteno i državno odvjetništvo. Ratar i proizvođač češnjaka ispričao nam je kako pretpostavlja tko bi mogao biti taj koji mu je ostavio bombu u dvorištu. Kaže kako je i prije dobivao prjeteće poruke, nakon što je s partnerima uzeo zemlju u zakup i za nju plaćao 50 posto više od drugih poljoprivrednika. "Znam da pojedinci nisu zadovoljni što tražimo zemlju u zakup za proširenje proizvodnje češnjaka. No ostaviti bombu u dvorištu, gdje su je mogla moja djeca pronaći, ipak je previše", rekao nam je Marijan Balić koji je o svemu izvijestio Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

U Ulici Ante Starčevića u Lipiku oko 11.30 49-godišnjakinja je pri obavljanju poljoprivrednih radova pronašla ručnu bombu M-75 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Bombu je preuzeo policijski pirotehničar i odnio ju u prostorije policije do uništenja.

Oružje je u nedjelju pronađeno i u Vinkovcima. Naime, prilikom izvođenja građevinskih radova na dimnjaku u obiteljskoj kući, osoba koja je željela ostati anonimna pronašla je zolju. U Požegi je pak u utorak građanin policiji predao streljivo, tri metra sporogorećeg štapina i 42 detonatora. U ponedjeljak u jutarnjim satima osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je u prostorijama policije u Vinkovcima predala ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata. Zbog dragovoljne predaje oružja, nikakvih prijava nije bilo. S.Lacić
Krivolovca sumnjiče da je u šumi “Slavir” kod Otoka ustrijelio jelena
42

detonatora dragovoljno je policiji predao građanin iz Požege
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike