Dome slatki dome
TEST: PANASONIC ES-EL8A

Najnapredniji epilator rješenje za suvišne dlačice
Objavljeno 17. listopada, 2019.

Želite na prirodan način najdugoročnije ukloniti dlake s tijela, tada je epilator izvršno rješenje, a Panasonic ES-EL8A predstavlja vrh u toj ponudi s kojim nećete pogriješiti.

U posljednje vrijeme sve češće slušamo o laserskim metodama uklanjanja dlaka, prvenstveno među ženskom populacijom, ali sve više i među muškarcima. Međutim, želite li se ipak zadržati na prirodnom i osjetno pristupačnijem uklanjanju dlaka, tada je epilator idealno rješenje. Panasonic ES-EL8A predstavlja jedan od najboljih modela koje tržište nudi, a što može donosimo u našem kratkom testu.

Metode
Uklanjanje dlaka s područja tijela na kojima ih ne biste rado imali često se odvija na nekoliko uobičajenih načina. Brijanje britvicom koja, iako možda bila najbrža i najmanje bolna metoda, kao najveću manu ima brzo izrastanje dlake, koja je k tomu i iznimno oštra zbog rezanja. Druga metoda je čupanje voskom i sličnim proizvodima. Iako će uklanjanje biti temeljito iz korijena dlake, najveća mana je invazivan tretman koji iznimno boli i oštećuje kožu. Najnoviji tretman je onaj laserski, no njegova je mana cijena, pa dok nam se ne ukaže prilika za IPL, najbolji trenutan izbor je epilator. Epilatore mislimo da nije potrebno posebno predstavljati, riječ je o uređaju koji omogućava brzo, najmanje bolno čupanje dlaka iz korijena. Panasonic kao renomirani proizvođač brojnih uređaja, pa tako i onih za osobnu njegu, ima i svoj top-model u ovom segmentu, a koji je ujedno i jedan od najnaprednijih epilatora koje tržište nudi. Panasonic ES-EL8A ime je modela koji smo imali priliku isprobati. Za svoj rad koristi bateriju koja se puni pomoću punjača u roku jednog sata. Stiže u povećem pakiranju, a osim samog uređaja, tu su i nastavak za uklanjanje dlaka čupanjem (dva dodatka, jedan manji i jedan veći), dodatak za trimanje i brijanje dlaka, dodatak za njegu peta te punjač i praktična torbica. Već samo nabrajanje ovih dodataka ide u prilog bogatih mogućnosti koje ovaj epilator nudi. Za početak držimo se one glavne mogućnosti – uklanjanja dlaka. Nakon punjenja od oko jednog sata Panasonic ES-EL8A spreman je za rad. Epliator za uklanjanje dlaka nudi veliku glavu koja radi u dva reda, a, osim toga, izuzetno je i široka, čak i 30 % od uobičajenih epilatora. Rad se odvija u tri brzine, a tu je i praktično svijetlo. Za preciznije uklanjanje tu je i manja glava. Također, na epilator je moguće staviti i nastavak koji će onemogućiti izravan kontakt kože i glave za čupanje, ako za istim ima potrebe. Rezultati su očekivano na najvišem nivou - u tren oka dlaka više nema i neće ih biti tjednima dok ne narastu nove.

Njega
Panasonic ES-EL8A poseban je zbog brojnih dodataka. Kako smo naveli, osim nastavaka za uklanjanje dlaka, na Panasonic ES-EL8A moguće je staviti dodatak za brijanje i trimanje te dodatak za njegu peta. Jednostavno uklanjanjem jedne glave i stavljanjem druge ovaj uređaj dobiva novu funkcionalnost. Za brijanje i trimanje koristi se trimer i folijski brijač, koji nudi temeljito brijanje najbliže koži. Također tu je i nastavak za trimanje, tj. skraćivanje. Drugi važan dodatak je rotirajući nastavak za uklanjanje viška kože na petama. Sve skupa lako ćemo pospremiti u priloženu torbicu. Panasonic ES-EL8A svoje zadatke obavlja vrhunski, pa tražite li uređaje koji nude radnje koje Panasonic ES-EL8A može ispuniti, ovo je definitivno jedini uređaj koji ćete trebati. Cijena Panasonic ES-EL8A iznosi oko 700 kuna.
Marin Režić
Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike