Mozaik
U HNK-U U ZAGREBU

Humanitarni koncert četiri dive
Objavljeno 17. listopada, 2019.
Humanitarni koncert 4 DIVE održat će se 22. listopada u HNK-u u Zagrebu. Radojka Šverko, Martina Tomčić Moskaljov, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, uz glazbenog gosta Brunu Krajcara, predstavit će repertoar pun sjajnih domaćih i stranih glazbenih brojeva, a sav prihod od ulaznica namijenjen je liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače te podizanju svijesti o toj bolesti koja zahtijeva cjeloživotnu terapiju i praćenje. Hrvatska udruga za bolesti štitnjače ovim koncertom obilježava i 12 godina djelovanja, a posvećen je dr. Tomislavu Budimiru, velikom čovjeku i humanitarcu koji je umro prije pet godina.

- Posebno nas veseli što će se održati u čast našem neprežaljenom doktoru i velikom prijatelju, dr. Tomislavu Budimiru, koji nas je napustio prije pet godina. Bio je prvi predsjednik udruge, a svojim je radom, znanjem i vjerom postavio čvrste temelje rada te utkao put koji s ponosom slijedimo na zadovoljstvo svih naših članova - rekla je Verica Mešić, predsjednica Udruge.

Iznimnu važnost u udruzi ima Znanstveni odbor čiji je predsjednik prof. Drago Prgomet, koji sa svim liječnicima i oboljelima volontira u udruzi. Ovo je prva udruga bolesnika s bolestima štitnjače u Hrvatskoj, a među ostalima organizira seminare i skupove bolesnika, njihovih obitelji te zainteresiranih građana radi edukacije i međusobne pomoći, informira javnost o novim i naprednijim metodama liječenja, razvija programe međunarodne suradnje, surađuje sa zdravstvenim i drugim organizacijama te nadležnim tijelima radi pomoći oko rješavanja zdravstvenih problema bolesnika, izdaje knjige i časopise, jača suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, organizira godišnja okupljanja bolesnika i njihovih obitelji te zdravstvenih djelatnika u svrhu međusobne pomoći i razmjene iskustava te organizira posjete međunarodnim godišnjim okupljanjima udruga za bolesti štitnjače. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike