Sport
ČEKA SE SAMO POTVRDA

Predsjednik Ivan Meštrović stiže u grad i Kuleševiću skida v.d.
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Bude li pristao, Ivica Kulešević sigurno će ostati na klupi bijelo-plavih najkraće do zime

U Gradskom vrtu bilo je mirno tijekom prvenstvene stanke, što i nije čudno s obzirom na to da su bijelo-plavi opet pronašli pobjedničku stazu nakon što je na njihovoj klupi Dinu Skendera zamijenio Ivica Kulešević.

Istina, ni 25 dana kasnije još nije posve raščišćen Kuleševićev status. I dalje ispred njegovog imena stoji v.d., jer je u međuvremenu trajala potraga za trenerom u kojoj je predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović dignuo mnogo prašine najavljujući zvučno trenersko ime iz inozemstva. Na koncu se ta ideja pokazala preambicioznom, jer su uvjeti koje su tražili neki treneri s kojima se kontaktirali bili prevelik zalogaj za bijelo-plave, a osim toga Kuleševića je krenulo dobro na rezultatskom planu, pa je priča o treneru strancu polako počela kopniti. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, jako je izvjesno kako će Kuleševiću biti ponuđen stalan posao. Naime, ovih dana u grad treba doći predsjednik Ivan Meštrović, sjesti za stol s Kuleševićem i porazgovarati oko njegovog stalnog angažmana. Kažemo porazgovarati, jer se Kulešević u dosadašnjim javnim istupima nije baš jasno odredio prema tome želi li ostati trener bijelo-plavih.

- Uloga voditelja Škole nogometa NK Osijek koju obavljam također je vrlo odgovorna i važna za klub u cjelini. Na čelnicima kluba je donošenje odluke u vezi s pitanjem o novom treneru i ne želim se nametati - znao je odgovoriti Kulešević na pitanja o njegovoj budućnosti na klupi bijelo-plavih.

U međuvremenu došla je i prvenstvena stanka u kojoj je Kulešević radio s momčadi, isprobavao neke nove taktičke varijante, pa sve to navodi na zaključak kako će Klub odlučiti pružiti mu priliku za ostanak na klupi. Bar do zime, a produžetak suradnje vjerojatno će biti vezan uz rezultate. Uglavnom, treba očekivati kako će u susretu protiv Intera, koji bijelo-plave očekuje u nedjelju u Zaprešiću, Kulešević postati 36. trener nogometaša Osijeka otkako se igra HNL (neki od njih, uključujući i samo Kuleševića sjedili su na klupi bijelo-plavih u više navrata nap.a.). Naravno, ako se on bude složio s tom idejom. Bude li do odluke o tome došlo, nadamo se kako će predsjednik Ivan Meštrović izići pred novinare i malo pojasniti što se sve događalo u potrazi za trenerom i objasniti razloge zbog kojih je odustao od svoje prvobitne zamisli o strancu zvučnog imena kao treneru. I nije to jedina tema koja je zaokupljala navijače bijelo-plavih posljednjih dana. Prilična se prašina digla i oko dinamike gradnje novog stadiona. Pojavile su se vijesti kako će radovi kasniti i do godinu dana, ali Meštrović je to odlučno odbacio. Međutim, u kuloarima i dalje kruže priče koje ostavljaju veliki upitnik oko krajnjeg roka završetka stadiona u ljeto sljedeće godine. Može se čuti čak i iz stručnih građevinskih krugova kako taj rok nije objektivan. Trebao bi predsjednik konačno javno razjasniti situaciju i oko tog problema. Uglavnom, ako će Meštrović doći u Osijek očekujemo dobiti konkretne odgovore na ta otvorena pitanja.

Uostalom, to su pitanja na koja nitko drugi u Gradskom vrtu nije ni mjerodavan dati konačne odgovore. Riječ je o stvarima (trener i gradnja stadiona) koje su izravno povezane s budućnošću NK Osijek, pa je vrijeme da se predsjednik izravno obrati osječkoj javnosti i navijačima. Tim više što u zraku stalno lebdi dojam kako su se nakon odlaska Dine Skendera s mjesta trenera, koji nisu očekivali tako brzo, u Gradskom vrtu našli "ni na nebu, ni na zemlji", jer je jedan zamišljeni projekt stao. Trebalo je vidjeti što i kako dalje, pa je upravo to razlog što se odgađalo s izborom novog trenera. Nekada je bolje promisliti, pa donijeti odluku nego s njom brzati kako je to učinio Meštrović kada je na sva zvona najavio zvučno trenersko ime iz inozemstva. Zgodno je bilo slušati kako su neka velika igračka imena koja se danas bave trenerskim poslom dovođena u vezu s Osijekovom klupom, ali realnost je ipak ponešto drugačija. Bar u ovome trenutku...

Dalibor Keler
25

dana prošlo je otkako je Ivica Kulešević imenovan v.d.-om trenera NK Osijek
3

sljedeća susreta bijelo-plavi odigrat će na gostovanjima
35

trenera izmijenilo se dosad u povijesti HNL-a na klupi bijelo-plavih
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike