Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA DO NOVE DVOZNAMENKASTE POBJEDE

Lorena Balić hat-trickom preuzela vodstvo među prvoligaškim strijelcima
Objavljeno 16. listopada, 2019.

I s drugog su se ovosezonskog gostovanja nogometašice Osijeka vratile s tri boda uz dvoznamenkastu pobjedu. Za pogodak, međutim, skromniju nego na startu Prve hrvatske lige kada su ekipi iz Lepoglave zabili 11 pogodaka, a u nedjelju je vratarka Katarine Zrinski deset puta vadila loptu iz mreže.


U Novom Selu Rok, gdje čakovečke nogometašice dočekuju protivnice, ekipu je umjesto trenera Tihomira Rudeža premijerno vodio Marijan Vuka jer je šef struke zbog privatnih obveza preskočio susret trećeg kola. Poslije kojeg doprvakinje Hrvatske imaju maksimalni učinak i zbog gol-razlike su trenutačno druge iza Splita.


Čakovčankama su samo četiri "zečice" pogađale mrežu od kojih je ovoljetno pojačanje Monika Conjar jednom bila precizna, a Izabela Lojna, Martina Šalek i Lorena Balić zabile su po tri pogotka, s tim da je potonja došla do brojke od deset te preuzela vodstvo na listi ligaških strijelaca preskočivši Splićanku Mateu Bošnjak (8).


- I uoči utakmice nije bilo dvojbe u kojem će smjeru bodovi, a krajnji rezultat najbolje govori kakvi su trenutačni odnosi snaga između čakovečke i naše ekipe. Od početka smo ozbiljno ušle u susret te ga vrlo brzo riješile i na odmor otišle sa šest pogodaka prednosti. U nastavku smo zabili još četiri za ugodan povratak kući. Uz malo koncentracije rezultat je mogao biti i veći, ali ne smijemo biti neskromni, naročito jer smo se vratile navici takvih visokih pobjeda - kaže Martina Šalek, donedavno članica najbolje reprezentacije Hrvatske, o čijem povratku razmišlja. Preporuka će biti igre u klupskom dresu poput nedjeljne.


Sljedeće nedjelje Osječankama predstoji, vjerojatno, najjači dosadašnji izazov, na "Mačkamamu" dolazi trećeplasirana Neretva koja, također, ima maksimalni učinak, a i ovo prvenstvo nije primila pogodak.
- Oba ćemo joj ta statusa promijeniti jer će bodovi ostati kod nas. Metkovke svake sezone bilježe napredak, ali i nadalje nisu na našoj razini. To ćemo demonstrirati na travnjaku i ništa drugo osim pobjede ne dolazi u obzir. Da to tako bude, pobrinut ćemo se od samog početka te susret kanalizirati u željenom, odnosno očekivanom smjeru - optimistično je zaključila Šalek. D.Lekšan
Rezultati 3. kola
Katarina Zrinski (Čakovec) - Osijek 0:10, Dinamo (Zagreb) - Split 1:4, Neretva (Metković) - Agram (Zagreb) 4:0 i Lepoglava - Viktorija (Slavonski Brod) 2:3.
Najčitanije iz rubrike