Sport
NOGOMETAŠI BSK-A ČEKAJU VODEĆI ŠIBENIK

Novi trener Borojević najavio promjene u udarnom sastavu
Objavljeno 16. listopada, 2019.
Nogometaši BSK-a uoči prvenstvene stanke u Drugoj HNL odigrali su s Cibalijom neriješeno, a to nije scenarij koji su priželjkivali u Bijelom Brdu. Trebali su im svi bodovi za bijeg s pretposljednje stepenice tablice, uzeli su jedan, nakon kojega je trener Denis Krstanović ponudio ostavku. Predsjednik Jovo Vuković ju je, nakon nekoliko dana vaganja, prihvatio i za novoga šefa struke izabrao dosadašnjeg pomoćnika Aleksandra Borojevića, a Krstanoviću namijenio ulogu sportskog direktora. On će svakodnevno ostati uz momčad isto kao Damir Horvat, koji će sada asistirati Borojeviću, koji je ljetos stigao u klub te je involviran u tijekove. Točnije u stvaranje nove momčadi iz koje je otišlo 12 igrača i došlo 16 zaključno s Bjelokoščaninom Romanom Moryjem čije se ishođenje vize protegnulo na dva mjeseca i sada se priključio suigračima. Dva tjedna bez natjecateljske utakmice iznimno su dobrodošla BSK-u kako bi se kadar osvježio te psihološki podignuo poslije podbačaja u borbama za bodove kojih je samo sedam na kontu, što je prevagnulo u smjeni na kormilu.

Novi trener dolazi s inozemnim iskustvom jer je protekle tri godine boravio u Kini te vodio tamošnje trećeligaše. U međuvremenu je pohvatao bjelobrdske konce uvjeren da klub ima potencijala i sve reference zadržati se u Drugoj hrvatskoj ligi. To će, zapravo, biti primarni cilj iako Borojević vjeruje da momčad vrijedi za položaj lišen stresa borbe za ostanak:

- Prema viđenom i do sada prikazanome, BSK ne zaslužuje trenutačni položaj pri dnu ljestvice. To ćemo pokušati dokazati u nastavku prvenstva koje je prilično izjednačeno te svaki bod moraš izboriti borbom i kvalitetom igre na gornjoj granici mogućnosti. Izbivao sam duže vrijeme iz zemlje i mogu reći da sam ugodno iznenađen organizacijom i kvalitetom, i igračkom i stručnom, tako da doista nema razloga podcjenjivati vlastite sposobnosti. Uz vjeru i mukotrpan rad sve se može ostvariti, pa je i meni to bila vodilja kada sam se prihvatio vođenja momčadi ispred koje su ozbiljne zadaće. Do kraja jeseni ću ih, s igračima i suradnicima, pokušati ispuniti te potom vidjeti kako dalje. Iako je, moguće, opća percepcija Bijelog Brda sumnjičava, ipak se radi o profesionalnoj i korektnoj sredini na svim klupskim razinama tako da višegodišnje obitavanje u vrhu slavonsko-baranjskog nogometa i sadašnji drugoligaški iskorak nisu slučajni. Da imamo koji bod više, vjerojatno bi dosadašnji trener i nadalje bio u toj ulozi, ali je odlučeno da se promjenom pokuša načiniti određeni iskorak. Uglavnom će biti kontinuitet dosadašnjeg rada, ali ću ipak nešto mijenjati u udarnom sastavu, za što vjerujem da će donijeti boljitak. Koliko, to ćemo ustanoviti već u nedjelju, kada nam u posjet dolazi vodeći Šibenik s prvoligaškom ambicijom s kojim, međutim, tri boda vrijede kao i s ostalim protivnicima tako da o tome razmišljamo jer nam to, uostalom, nalaže položaj u redoslijedu. A nikako nas ne zadovoljava - zaključio je bjelobrdski novopečeni trener. D.Lekšan
U 10. kolu, 18., 19. i 20. listopada, sastaju se: Dinamo II - Kustošija, Orijent 1919 - Rudeš, Sesvete - Dugopolje, Cibalia - Osijek II, Hrvatski dragovoljac - Hajduk II, Solin - Dubarava Tim kabel, Međimurje - Croatia i BSK - Šibenik.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike