Regija
SVEČANA MISA U ŽUPNOJ CRKVI DUHA SVETOGA U FERIČANCIMA

Biskup Škvorčević krstio peto dijete obitelji Balajić
Objavljeno 15. listopada, 2019.
FERIČANCI - Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi Duha Svetoga u Feričancima, za vrijeme kojega je krstio djevojčicu Mariju, peto dijete Martine i Tomislava Balajić. Na početku mise, pozdravivši roditelje, rodbinu i kumove male Marije te sve brojne okupljene vjernike, biskup Antun Škvorčević zahvalio je roditeljima na otvorenosti životu poželjevši im da zajedno sa svojom djecom rastu u vjeri i ljubavi.

Biskup Škvorčević u homiliji je spomenuo kako bi bilo važno da u prosudbama o stanju u Hrvatskoj vjernici ne polaze od onoga što se oko njih izvana zbiva jer će u tom slučaju biti izloženi napasti da stvarnost oko sebe vide u lošem i negativnom svjetlu, prema načelu da je uvijek drugi kriv za ono što nije dobro, nego da krenu od sebe samih i provjere što nose u srcu i u duši. Ustvrdio je da bez Božje prisutnosti u nama ostaje mrak, teret zla, jadikovanje i kukanje zbog nepravdi i nevolja koje nas pogađaju.

Čestitajući obitelji Balajić na krštenju petog djeteta biskup Škvorčević pozvao ih je da i dalje služe velikom Božjem i hrvatskom dobru.

- Živeći iz vjere svoju oslonjenost na Boga i poklonjenost bližnjima Hrvatsku će učiniti ljepšom i blagoslovljenijom zemljom - zaključio je biskup.

Nakon završetka mise obitelji Balajić biskup Škvorčević je, uime Požeške biskupije, uručio prigodne darove i novčani prilog. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike