Mozaik
SLAVONCI I DALJE NA VRHU HR TOP 40

Igor Delač drži prvo, a Mia Dimšić i Marko Tolja drugo mjesto
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Posljednjih dana radijski je eter širom otvorio vrata mladoj Niki Turković, izvođačici koja se nakon 15 godina pauze vratila na scenu. Javnosti poznatija po nastupu iz 2004., kad je na dječjem Eurosongu predstavljala Hrvatsku s pjesmom "Hej, mali", Nika se vratila u punome sjaju s pjesmom "U mraku" koju izdaje Aquarius Records i s prvim izlaskom u radijski eter zaradila pažnju slušatelja te direktni ulazak na HR Top 40. Nakon života u Londonu gdje je pohađala Institut za modernu glazbu (ICMP), Nika je u Hrvatskoj izdala ovaj singl, čiji zvuk i produkcija predstavljaju pravo osvježenje za hrvatsku glazbu. Za singl je snimljen i prateći spot koji potpisuje produkcija Sestrice.

- Istodobno sam i ponosna i iznenađena da je pjesma postigla tako velik uspjeh, kao što je ulazak na nacionalnu top-ljestvicu, i to na 18. mjesto! Moram reći da sam od pjesme očekivala da će razviti svoju nišnu publiku koja će ju voljeti i slušati, no ovakav uspjeh dokazuje da je pjesma dotaknula i šire mase, što je za mene golem uspjeh. Premda ovaj žanr mekog elektropopa kod nas nije toliko zastupljen, drago mi je da je tako dobro prihvaćen iz prve i veselim se daljnjim koracima i reakcijama slušatelja - izjavila je Nika.

Na samom vrhu i dalje su jake slavonske snage: prvo mjesto na listi pripalo je Igoru Delaču i njegovu singlu "U krvi si" u izdanju Croatia Recordsa. Na broju 2 slijede ga Mia Dimšić i Marko Tolja sa svojom uspješnicom "Sva blaga ovog svijeta", a na trećemu mjestu nalazi se, podrijetlom također Slavonac, Marko Kutlić s pjesmom "Sreća".

Najviši ulazak ostvario je Tony Cetinski s pjesmom "Čudu se nadam uzalud" u izdanju Hit Recordsa. Uz Tonyja i Niku Turković, novim ulazima pridružili su se i Željko Bebek s The Frajlama i pjesmom "Žuta ruža", grupa Buđenje i njihov singl "Ne možeš ti", Pavel s pjesmom "Samo da jutro ne dočekam sama" te Lidija Bačić Lille sa svojim singlom "Ne daj me".

Na regionalnim listama Igor Delač i njegov singl "U krvi si" najemitiraniji su u Gradu Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji. U Istri i Primorju broj 1 zauzeo je Damir Kedžo s "Vidi se izdaleka", u Dalmaciji je najemitiranija Doris Dragović s "Brod za nabolje" dok se u regiji Zagorje na vrh liste smjestio Marko Vukes s "Budi tu".T.K.
Delač i njegov singl “U krvi si” najemitiraniji su u Gradu Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji
Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike