Autoglas
STAR EXPERIANCE

Ultimativno iskustvo vožnje Mercedesovih ikona na cesti
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Posebna zvijezda događaja bila je nova V klasa Marco Polo, luksuzni kamper

Tvrtka Star Import, uvoznik i distributer Mercedes-Benz i Smart putničkih vozila, već peti put u suradnji s Daimlerom u centru sigurne vožnje Oryx organizirala je popularni event Star Experience. Ovaj je događaj namijenjen velikim klijentima, kupcima i potencijalnim kupcima Mercedes-Benz i Smart vozila, kao i medijima. Događaj je kroz tri dana posjetilo oko 250 gostiju.


Tema ovogodišnjeg Star Experienca bilo je ultimativno iskustvo vožnje, bez obzira na to radi li se o dostavnim vozilima, osobnim vozilima, ili AMG modelima. Program je i ove godine podijeljen u četiri cjeline: Agility staza, Intelligent drive, Safety parcours i neizostavna Off-road staza. Svaka postaja predstavlja određene modele s tradicionalno najatraktivnijom postavom na Agility stazi koja je uključivala najnoviji Mercedes-AMG GT Coupe s 4 vrata i 639 KS, „baby“ AMG predstavnika u obliku A35 4-matic, kao i iznimno brze mild hibride E53 i CLS53 AMG.


Impresivan je bio i postav na off-road stazi. Ikona vožnje izvan ceste, nova G-klasa G500, novi GLE, GLC, kao i X-klasa. Na Intelligent Drive postaji svjedočili smo inteligenciji novih generacija modela iz Stuttgarta koji su besprijekorno i posve autonomno kočili iza zaustavljenih vozila u koloni, izbjegavali poprečni promet, pješake i uglavnom sve što im se našlo na putu. Posebna zvijezda događaja bila je nova V klasa Marco Polo, luksuzni i praktični kamper namijenjen onima kojima je samo nebo granica. Ukratko, vrh vrhova, kako se to od Mercedesa i automobila s trokrakom zvijezdom na čelu i očekuje.
Posebna poslastica na off road stazi bila je snažnija verzija Mercedesovog pickupa X klase, s 3.0 V6 turbodizelskim motorom od 260 KS i s 550 Nm. Nudi se uz najjači paket opreme, a za kombinaciju komfora i nezaustavljivosti brinu se stalni pogon na sve kotače 4MATIC i Dynamic Select, 7G-Tronic Plus automatski mjenjač ​​te prednji ovjes s dvostrukim opružnim nogama i stražnji multilink. Pomoću regulatora Dynamic Select vozač može birati između pet pojedinačno definiranih načina prijenosa pogona (Eco, Comfort, Sport, Off-Road i Manual), koji omogućuju prilagodbu karaktera vozila prema želji.


Mato Pavličević
// VOZILI SMO //
KVALITETA KOJA SE ODMAH OSJETI
Bilo je dovoljno po nekoliko minuta u svakom vozilu pa da se odmah osjeti sav taj premium koji Mercedes-Benz nudi. Nenadmašna kvaliteta i vozne karakteristike čine ovaj premium brend onim što on jest, i što će uvijek, bez obzira na cijenu njegovih modela, imati klijentelu koja mu se uvijek vraća. Uistinu je impresivna bila "ergela" koju smo provozali.